Nahçıvanlı Tıp Öğrencileri Erzurum‘da Staj Görecek

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve beraberindeki heyet, Nahçıvan Devlet Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve beraberindeki heyet, Nahçıvan Devlet Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsa Habibbeyli’nin davetlisi olarak Nahçıvan’a giden Rektör Koçak, burada çeşitli temaslarda bulundu. Rektör Koçak‘ın da katılımıyla Nahçıvan Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda, Atatürk Üniversitesi ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi arasındaki ilişkilerin daha da ileri götürülmesi konusundaki işbirliği yapılırken, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde staj yapabilmelerinin yolu açıldı.

Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsa Habibbeyli, öğrencilerinin ve bazı akademik personelin geçen yıl Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde düzenlenen staj ve istişare toplantılarına katıldıklarını, olumlu sonuçlar ortaya çıkaran bu ilişkinin Güzel Sanatlar, İİBF ve Edebiyat fakülteleri için de hayata geçirilmesini arzuladıklarını ifade etti.

Rektör Koçak ise, Nahçıvan Devlet Üniversitesi’nin akademik konulardaki ihtiyaçlarının karşılanması konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerini söyledi. Koçak, her iki üniversitenin farklı dallarda akademik personel değişimi gerçekleştirebileceklerini, bunun her iki üniversiteye katkıları olacağını söyledi.

Rektör Koçak, Nahçıvan gezisinde Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov ve Sağlık Bakanı Niyazi Novruzov’u da ziyaret ederek görüştü. Gezide Rektör Koçak’a Atatürk Üniversitesi’nden on dört akademisyen de eşlik etti.