Medvedev'in kullandığı cip kalabalığa dalıyordu

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Tataristan ziyaretinde ciddi bir kaza atlattı. Medvedev, sürdüğü Cipten frene basmadan inmeye çalışması sırasında büyük bir kaza şans eseri atlatıldı. Cip az daha kalabalığın içine giriyordu.

Medvedev'in kullandığı cip kalabalığa dalıyordu
İnternette yayınlanan amatör kamera çekimi Dmitri Medvedev'in Kazan ziyareti sırasında atlattığı kazayı gözler önüne serdi. Görüntülerde korumaların müdahalesi ile kazanın ucuz atlatıldığı görülüyor. Görüntüde Medvedev'in kullandığı Cip kalabalığa doğru yaklaşıyor. Alkışlarla Devlet Başkanını karşılayan vatandaşlar, daha sonra araca yaklaşıyor. Medvedev o sırada araçtan inmeye çalışırken, Cip kalabalığa doğru yoluna devam ediyor. Direksiyonu bırakmadan ve bir bacağını araç içine atan Medvedev Cipi kontrol altına almaya çalışıyor. Geriden Medvedev'i takip eden güvenlik elemanlarının müdahalesi sonucu Rusya lideri ve kendisini karşılayan kalabalık rahat bir nefes alıyor.

Daha sonra heyecanlı anlar yaşayan Medvedev olayı atlatmanın sevinci ile kalabalığa el sallayarak korumaları eşliğinde olay yerinden uzaklaşıyor.

Uzmanlar otomobilin otomatik vitesli olduğu ve 'parking' konumuna getirmesi gerektiğini belirtiyor. Medvedev'in bu özelliği unutmuş olabileceğine dikkat çekiliyor.

Kazan Times gazetesi Mirniy köyünde meydana gelen Cip olayını sayfalarına taşıdı. Haberde olay anında kargaşanın oluştuğu ancak kısa süre içinde korku dolu anlar yaşayan hem vatandaşlar hem de korumaların hızlıca toparlandıklarını yazdı.