Cinayeti 54 Yıl Sonra Çözüldü

ABD‘de, 1957 yılında kaçırılan 7 yaşındaki kız çocuğu Maria Ridulph‘un katili olarak, 71 yaşındaki Jack Daniel McCullough yakalandı.

Illinois eyaletindeki Sycamore kentinde, bir arkadaşıyla evlerinin yakınında oynamakta olan Maria Ridulph kaçırılmış ve olay 50 yılı aşkın bir süredir çözümlenememişti.

Eyalet Savcısı Clay Campbell, sanığı cinayetle suçladı. Savcı yaptığı açıklamada, dönemin ABD Başkanı Dwight D. Eisenhower ve FBI Başkanı J. Edgar Hoover‘ın da yakından ilgilendikleri arama çalışmalarına, o dönemde 1000‘den fazla güvenlik görevlisinin katıldıklarını belirtti. 

Maria 3 Aralık 1957‘de kaçırılmış ve arama çalışmaları, mantar toplayan iki kişinin, küçük kızın cesedini 26 Nisan 1958‘de eyaletin kuzeybatısında bulmaları ile sona ermişti. 

Illinois eyalet polisi, McCullough‘un cinayetle ilgili olarak tutuklanması olayına ilişkin tüm açıklamaları savcı Campbell‘in yapacağını belirtirken, savcılık, gelecek haftaya kadar yeni bir açıklamanın yapılmayacağını duyurdu. 

Olay tarihinde 18 yaşında olan McCullough‘un, küçük kızın evinden birkaç blok ileride oturduğu kaydedildi. Yarım asırdır Sycamore‘da katili bulma çalışmaları devam ettirildi. Polis, birkaç yıl önce ciddi delillere ulaşarak, soruşturmasını o dönemden itibaren McCullough üzerinde yoğunlaştırmaya başladı.

02.07.2011 09:33:23

Kaynak: AA