Söke’De Begonvil Kampanyası

Söke Belediyesi , ilçenin çehresini değiştirmek ve cadde ve sokaklarda dış güzelliği arttırmak amacıyla her yere tırmanıcı özelliği ile ağaçsı bir bitki olan renkli begonviller dikiliyor.

Söke’nin iklim yapısına çok uygun olan begonviller, ilçede bahçe hobisi olan vatandaşların vazgeçilmez çiçekleri arasında yer alırken; Söke Belediyesi’nin başlattığı Begonvil Kampanyası büyük beğeni topladı. Söke Belediyesi tarafından başlatılan kampanya ile talepte bulunan vatandaşlara begonvil dağıtımı yapılırken; istekli vatandaşların bahçelerine begonvil dikimleri Belediye Park ve Bahçe İşleri ekibi tarafından gerçekleştiriliyor. Begonvil dikimlerinde Söke Belediyesi Proje Etüt Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Dilek Sezgin’de bizzat bulunuyor.

Kampanya dahilinde 600 civarında begonvilin dağıtımının yapılacağı öğrenilirken; begonvil isteyen vatandaşların Söke Belediyesi Proje Etüt Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları yeterli oluyor.

Begonvillerin Sarmaşık özelliği, rengi, görüntüsü, güzelliği ile yörenin en güzel çiçeklerinden biri olduğunu düşündüğünü ifade eden Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “Kentimizde doğal güzellikleri yaratmak, kente nefes aldırmak için çalışmalarımız sürüyor. Begonvil Kampanyamıza halkımızdan da ilginin olması bizleri memnu etti” dedi.

Kaynak: İHA