Sahte Votka Ve Viski Ele Geçirildi

Muğla‘da, üç kişinin ölümüne neden olan sahte içki olayının ardından bir ihbarı değerlendiren Bartın emniyet ekibi, 16 adet sahte viski ile 165 adet sahte votka ele geçirdi.

Bartın Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir ihbarın değerlendirilmesi neticesinde gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda, 16 adet sahte viski ile 165 adet sahte votka ele geçirildiği ve 2 şahıs hakkında 4733 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan gerekli işlemler başlatıldığı bildirildi.

Bartın Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, vatandaşların TAPDK satış belgesi olmayan ve normal satış fiyatlarının altında fiyatlarla satılan alkollü içkileri almamaları ve bu tür olaylarla karşılaştıklarında 155 Polis İmdat hattına ihbarda bulunmaları gerektiğini söyledi. Öncelikle şişenin üzerinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığından üretim veya ithalat izni, tarih ve numarasının olup olmadığı, ürünün etiketinde bulunan diğer etiket bilgileriyle birlikte kontrol edilmesi gerektiğini anlatan Gümüş, şunları anlattı:

"Ürünün kapağı üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı ve TAPDK logoları taşıyan bandrol bulunmalıdır. Bandrolün düzgün yapıştırılıp yapıştırılmadığı kontrol edilmeli, bandrol yırtık yıpranmış halde olmamalıdır. Bandrol üzerindeki logoların yukarı aşağı yönde hareket ettirilerek ve farklı açılardan bakılmak suretiyle kontrol edildiğinde, mavi turkuvaz renk dönüşümü olmalıdır. Şişenin daha önce açılıp açılmadığı, özellikle kapak kısmının tutkalla yapıştırılıp yapıştırılmadığı, yıpranmış, darbeli olup olmadığı,

kapakta enjektör deliğinin bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir."

Bartın Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, "Etiketin ve şişenin yıpranmış olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ürün görünür ve belirgin halde bulanıklılık, tortu ve fiziki kirlilik içermemelidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA