Öztok‘dan ‘Çocuk Ve Aile‘ Yorumu

MHP Adana Milletvekili Adayı Cahit Öztok, MHP‘nin iktidara gelmesiyle; aile ve sosyal fonksiyonları zayıflatıcı unsurları ortadan kaldıracaklarını, bunun yanında çocukların hayat kalitesini iyileştirip, geleceklerini de teminat altına alacaklarını söyledi.

Öztok‘dan ‘Çocuk Ve Aile‘ Yorumu
12 Haziran‘da yapılacak olan genel seçimlere geri sayım sürerken, Cahit Öztok da seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Merkez ilçe Seyhan‘da yer alan ve kentin en işlek bulvarlarından biri olarak öne çıkan Ziyapaşa Bulvarı‘nda esnaf ziyaretinde bulunarak, sorun ve sıkıntıları dinleyen Öztok‘a bölge esnafı da yoğun ilgi gösterdi. Aynı zamanda da Ziyapaşa Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyesi de olan Öztok, burada yapmış olduğu konuşmasındaysa; çocukların ve gençlerin genel yaşam hakları ve yetiştiriliş tarzıyla ilgili olarak hükümetin gereken özeni göstermediğini öne sürdü. Öztok, AK Parti Hükümeti‘nin mevcut politikalarının bir yansıması olarak; her yıl olumsuz sonuçlar doğuracak şekilde değiştirilen sınav sistemi ve ilköğretim müfredatıyla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Bugün gelinen noktada Türkiye‘deki eğitim sisteminin adeta yapboz tahtasına döndüğünü savunan Öztok, “Eğitim sisteminde sık sık değişiklik yapılması, eğitim alanlar açısından olumsuzluktan başka bir şey değildir. Sistem kalıcı hale getirilmeli ve müfredat Türkçe bir zihniyetle düzenlenmelidir" dedi. Ziyapaşa Bulvarı‘nın, kentin en güzel caddelerinden biri olmasının yanında Adana‘nın ‘elit yüzü‘nü de yansıttığını savunan Öztok, esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorun ve sıkıntıların bilincinde olduklarını ve MHP İktidarı‘nda bunları çözüme kavuşturarak, esnafa rahat bir nefes aldıracaklarının da sözünü verdi.

Çocuk haklarından eğitim sistemine kadar birçok kanunun yenilendiğini hatırlatan Cahit Öztok, “Ancak iş uygulayama geldiğine ya kurum ve kuruluşlar hükümetin baskısı ile görevlerini yapmıyor ya da çalıntı tezlerle dergilere makale gönderen ehliyetsiz kişileri bu kurumların başına getirerek evlatlarımızın geleceğini uçurumdan aşağı yuvarlıyor” diye konuştu.

Çocuk yaşta işçilerin sokaklarda fabrikalarda atölyelerde çalıştırıldığını anlatan Öztok, kanunların yaptırım noktasında bilinçli bir şekilde işlevsiz bırakıldığını öne sürerek, çocuk haklarını gerek kanunlarla, gerekse uluslararası sözleşmelerle düzenlendiğini hatırlattı. Türkiye‘de çocukların sosyal alanda aktif bir katılımını öngören genel bir yönetim sisteminin yapılandırılmasının zorunluluk olduğunu savunan Öztok, yerel düzeyde hazırlanan plan ve projelerdeyse buna ivme kazandırılması gerektiğini vurguladı. MHP tarafından hazırlanan; ‘Seçim Beyannamesi‘ni kaynak gösteren Öztok, ‘100 Devlet Sözü‘ başlıklı projelerin aile, kadın ve çocuk konularında yapacakları değişiklik ve iyileştirmelere dikkat çekti.

Milli bütünlüğün ve dayanışmanın pekiştirilmesinde aile kurumunun oldukça önemli olduğunu kaydeden Öztok, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Aileyi ve sosyal fonksiyonlarını zayıflatıcı unsurlar ortadan kaldırılacaktır. Çocukların hayat kalitesi iyileştirilecek ve geleceklerinin teminat altına alınması sağlanacaktır. Çocukların kültür, sanat, spor, folklor, okuma ve araştırma alışkanlığı kazandırıcı faaliyetlere yönelmelerini sağlayıcı programlar hazırlanacaktır. Korunmaya muhtaç çocukların ailesinin yanında korunup yetişmesi desteklenecek ve koruyucu aile sistemi teşvik edilecektir. Ayrıca, korunmaya muhtaç çocuklar için alternatif bakım modelleri geliştirilecek; çocukların, korunma altına alınmadan, kreş ve çocuk kulübü gibi gündüzlü bakım hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaları sağlanacak.”

Çocukların; şiddet, cinsellik ve istismar içeren, madde bağımlılığını ve sigara kullanımını özendiren yazılı, görsel ve internet ortamındaki her türlü zararlı yayınlara karşı korunacağının altını çizen Öztok, “Aileler, medya okur-yazarlığı ve internetin doğru kullanımı konusunda bilinçlendirilecektir. Çocukların çalıştırılması ve her türlü çocuk istismarı önlenecektir. Zorla çalıştırma, dilendirme, kapkaç yaptırma, terör eylemlerinde kullanma gibi gayrı ahlaki ve yasa dışı baskılara ve şiddete maruz kalan çocuklar devletin etkin koruması altına alınacak ve her türlü ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacaktır. Çocuklara karşı işlenen; kaçırma, alıkoyma, taciz, istismar, suça azmettirme gibi suçlara ağırlaştırılmış cezai müeyyideler getirilecek, çocuğa karşı işlenen suçların zaman aşımına uğraması önlenecektir” ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA