Özhaseki Letonya Büyükelçisini Ağırladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Letonya Büyükelçisi Ivaris Pundurs‘u makamında kabul etti.

Özhaseki Letonya Büyükelçisini Ağırladı
Kayseri‘ye ilk kez geldiğini ifade eden Büyükelçisi Ivaris Pundurs, Kayseri‘nin Türkiye‘nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirterek, "Kayseri gelişme potansiyeli olan oldukça uzun bir geçmişe sahip tarihi bir şehir. Kayseri‘yi ekonomi ve kalkınmanın merkezi olarak görüyoruz" dedi.

"KAYSERİ EKONOMİK POTANSİYELE SAHİP"

Kayseri ile ekonomik alanda işbirliği yapma amacında olduklarını ifade eden Büyükelçi Pundurs, "Kayseri‘de önemli bir ekonomik potansiyel var. Kuracağımız ortaklıklarla bu potansiyeli kullanmak ve Kayseri ile Letonya arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Büyükelçi Pandurs‘u Kayseri‘de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek konuk büyükelçiye Kayseri hakkında çeşitli bilgiler verdi. Kayseri‘nin binlerce yıllık bir geçmişe sahip bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Özhaseki, "Kayseri, bu topraklar üzerinde onlarca medeniyete ev sahipliği yaptı. Adını bugün de sanayi ve ticaret şehri olarak duyuruyor. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla spor ve turizm gibi alanlarda da adımızı sıkça duyurmaya başladık" dedi.

"ARACILIĞA HAZIRIM"

Kayserili sanayicilerin dışa açık ve yabancı firmalarla işbirliğine hazır olduğunu belirten altını çizen Başkan Özhaseki, "Sayın büyükelçi de arzu ederlerse Letonyalı işadamları ile Kayserili sanayiciler arasında aracılık yapamaya hazırım. Kayserili olarak bizler çocukluk yıllarımızdan beri doğru ticareti öğrendik ve işimizi de bu doğrulukla yapıyoruz. Doğru ilişkiler doğru sonuç doğuracaktır" dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Özhaseki, konuk Büyükelçi Pundurs‘a döner kümbet maketi hediye ederken, Büyükelçi Pundurs ise Başkan Özhaseki‘ye Letonya‘yı tanıtan bir kitap ve bağımsızlıklarını temsil etmesi bakımından ülkesi için büyük önem taşıdığını ifade ettiği gümüş para hediye etti.

Kaynak: İHA