Mhp Milletvekili Adayları Hüyük‘te

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, "Yeni anayasada Kürt meselesi diyerek vatanı bölecekler" dedi.

Seçim bölgesi Konya‘da gezilerini sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Adayı Faruk Bal, Hüyük ilçesinde düzenlenen programa katıldı. İlçe meydanında MHP Konya Milletvekili Adayı Oktay Metli ve Zühal Ekici‘nin ardından konuşan Faruk Bal, 12 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti.

2002 yılında iktidar değişikliğinin ardından terörle müzakere sürecinin başlatıldığını iddia eden Bal, "AKP iktidara geldiğinde HADEP hariç bütün siyasi partiler, PKK‘yı bir terör örgütü olarak tanıyor, ona göre mücadele edilmesini istiyordu. AKP iktidara geldikten sonra söylenen lafları hatırlayın. Başbakan ve Cumhurbaşkanı, niçin ‘Ne mutlu Türküm diyene‘ diyorsunuz diye konuşuyor. ‘Ne mutlu Türküm‘ demekten insanları suçlayan, insanları aşağılayan bir fikir devletin Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığına

oturdu" ifadelerini kullandı.

MHP‘li Bal, iktidar ve ana muhalefet partisinin ‘Kürt Meselesi‘ var diyince, PKK ile mücadele eden Kürtlerin şaşkınlık yaşadığını, AK Parti‘nin milleti bu söylemlerle böldüğünü ileri sürdü. Bal, yeni yapılacak anayasaya ‘Kürt Meselesi‘nin ekleyeceğini ve böylece ülkenin bölüneceğini iddia ederek, "AKP‘nin ardından CHP‘de ‘Kürt Meselesi var‘ dedi. Zaten PKK‘nın uzantısı BDP de aynı şeyi diyor. Ve bu 3 parti bir noktada birleşti. Bu 3 parti anayasa değişikliği yapacak ve birleştikleri nokta Kürt Meselesi.

Bu nedenle 12 Haziran kader tarihidir, karar anıdır. Aziz Hüyüklüler, siz burada Müslüman Türk milletinin bir unsurusunuz, siz bu topraklara kan döktünüz, bu toprak vatan oldu. Şimdi bu vatan tehlikede, bölünecek. Şimdi vatana sahip çıkmanın zamanı 12 Haziran‘dır. Artık particiliğin bir anlamı kalmamıştır. Bu vatan meselesidir, gerisi teferruattır. Etnik köken ayrımı yapanların insanımızın kanıyla yoğrulmuş bu topraklar üzerindeki oyununu bozmanın tam zamanıdır. Artık bu millete, bu bayrağa bu vatana sahip

çıkmanın zamanıdır. 12 Haziran‘da AKP, CHP, BDP‘nin oyu, anayasayı değiştirecek bir sayıya ulaşırsa bu vatanın selameti, bu milletin bütünlüğü konusunda El Fatiha demek zamanı gelmiştir. Bu topraklarda istiyoruz ki, evlatlarımız birbirini boğazlamasın. İstiyoruz ki, Yugoslavya ve Bosna Hersek‘teki gibi katliamlar olmasın ama gidişat budur. ‘Ben bu vatanın asli unsuruyum, sahibiyim ve bu vatanı bölmek isteyenlere karşı irademi ortaya koyuyorum‘ diyen tek parti MHP‘dir" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, konuşmasının ardından Hüyük ilçesinde esnaf ziyareti yaptı ve açılan bir kermesi gezdi.

Kaynak: İHA