Kiop’Dan Kahramanmaraş Ve Dondurma Tanıtımına Katkı

Kocaeli’de aktif olarak faaliyetlerine devam eden ve tamamen öğrenci odaklı bir sivil toplum hareketi olan Kahramanmaraş ve İlçeleri Öğrenci Platformu (KİOP), binlerce kişinin ziyaret ettiği Kocaeli Yöresel Kültürler Fuarı’nda, Kahramanmaraş ve ilçelerinin tanıtımını yaptı.

Kocaeli’de aktif olarak faaliyetlerine devam eden ve tamamen öğrenci odaklı bir sivil toplum hareketi olan Kahramanmaraş ve İlçeleri Öğrenci Platformu (KİOP), binlerce kişinin ziyaret ettiği Kocaeli Yöresel Kültürler Fuarı’nda, Kahramanmaraş ve ilçelerinin tanıtımını yaptı.



27 Mayıs-01 Haziran 2011 Tarihleri arasında gerçekleşen tanıtım fuarında KİOP da stant kurdu. Sanayi Ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, fuarı ziyaretleri sırasında KİOP’un standında kendilerine ikram edilen dondurmayı tadıp, KİOP‘lu öğrencilerle samimi sohbet ettiler.

Bakan Ergün, KİOP’da görevli öğrencilerin, kendi memleketlerini temsilen fuarda bulunmalarını takdirle karşılayarak, KİOP’un Kurucu Başkanı Enis Göçer’i tebrik etti. Başkan Göçer, Bakan ve vekillere standlarını ziyarette, platformları hakkında kısa bilgi verdi. Platformlarının, ‘’Biz gençler, sadece geleceğin liderleri değil, bugünün de ortaklarıyız’’ sloganını dile getiren Enis Göçer’i bürokratlar alkışlayarak tebrik etti.

SAHNEDE DONDURMA GÖSTERİSİ

27 Mayıs Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayan ve altı gün süren Yöresel Kültürler Fuarı Kocaeli'ne renk kattı. Fuarda Güneş Sahnesi'nin etrafında hazırlanan stantlarda hemşehri dernekleri kendi yörelerinin kültürlerini tanıttı. Ayrıca, her akşam yörelerin halk oyunları gösterileri, sanatçıların konserleri ve yörelere ait etkinlikler düzenlendi.

KİOP da, Maraş dondurması gösterisi eşliğinde kendi platformlarını fuarda tanıttı. Kocaeli ilinde dondurma imalatçılığı yapan Kahramanmaraşlı Beşenoğlu Dondurma sahipleri, sahnede dondurma kesme gösterisi sunarken, Başkan Enis Göçer de KİOP hakkında bilgiler aktardı. KİOP öğrencileri, kesilen dondurmaları fuara katılanlara ikram etti.

FUARDA SANATÇILAR DA YER ALDI

Fuarda Suzan Kardeş, Sümer Ezgü, TRT Sanatçısı Sevcan Orhan'ın yanı sıra çok sayıda yöresel sanatçı konser verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin en önemli dinamiklerinden olan sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiğini ve bu nedenle önemli hizmetleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, Yöresel Kültürler Fuarı ile birlikte fuar alanı içinde Sivil Toplum Kuruluşları Merkezi'ni açtıklarını söyledi. Kahramanmaraş ve İlçeleri Öğrenci Platformu da Sivil Toplum Kuruluşları Merkezi'nde yerini aldı.

KİOP BAŞKANI GÖÇER’DEN TEŞEKKÜR

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği‘nde eğitimini sürdüren Göçer, 2010 yılının Ocak ayında kurulan platformları ve Kahramanmaraş ve ilçelerinin tanıtımına katkıda bulunanlara teşekkür etti. Göçer, şunları söyledi:

“Biz gençler, elimizden geldiğince memleketimize hizmet etmeyi düşünüyoruz. Bizim arkadaşlarımızın hepsi sadece öğrencilikle yetinmiyorlar. Bulunduğu yerlerde Kahramanmaraş ve ilçelerinin tanıtımına da katkıda bulunuyorlar. Amacımız sade tanıtım değil; arkadaşlarımızı seminerlere, konferanslara teşvik ediyor; kişisel gelişimleri için elimizden geleni yapıyoruz. Biz; şimdi de gelecekte de ilimiz Kahramanmaraş ve ülkemize hizmeti borç bilen gençleriz. Kocaeli fuarında ilimizi tanıtıma katkılarından dolayı dondurma sponsorumuz Beşeneoğlu Dondurma’ya ve şirket yöneticilerinden İsmail Beşen’e, ayrıca platformumuz için fuarda ortam hazırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne de platformumuz adına teşekkür ediyorum.”

Göçer, Kahramanmaraş ve ilçelerinde doğmuş ya da büyümüş ve Kocaeli Üniversitesi’nde okumakta olan hemşehrileri bir araya getirmek, temel kültürel bağlar eşliğinde irtibatı gurbette de devam ettirmek adına çalışmalarının süreceğini kaydetti.