Kan Davası Barışla Noktalandı

Mardin‘in Derik ilçesinde yaklaşık 8 ay önce başlayan kan davası barışla noktalandı.

8 ay önce Derik‘in Kale Mahallesi‘nde akraba olan Caçur, Azlak ve Alas aileleri arasında çıkan kavgada 3 kişinin ölmesi, 8 kişinin de yaralanmasıyla husumet başladı. Derik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atman Elitaş, Derik Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Temsilciliği, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, aileler arasındaki husumetin giderilmesi için harekete geçti. İstanbul‘da bulunan Derik Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri, Türkiye Barış Meclisi Sekreteri M.

Şirin Tunç, BDP Derik İlçe Başkanı M. Salih Koca, Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel ve ilçedeki kanaat önderlerinin çabaları sonucunda aileler barıştırıldı. Cumhuriyet Meydanı‘nda düzenlenen barış yemeğine katılan aile reislerinden Mehmet Reşit Azlak ile Mehmet Alas, tokalaşarak birbirlerine sarıldı. Barış için oluşturulan komisyon tarafından organize edilen yemek için 130 küçükbaş hayvan kesildi. Yemekte Kürtçe bir konuşma yapan Ahmet Türk, ailelerin barışmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Barış yemeğine Derik Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyfettin Aktaş, dernek yöneticileri, Türkiye Barış Meclisi Sekreteri M. Şirin Tunç, Mardin bağımsız milletvekili adayı Erol Dora, Metinan aşireti liderlerinden M. Şerif Temelli, Belediye Başkanı Çağlar Demirel, BDP İlçe Başkanı M. Salih Koca, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, kanaat önderleri ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Kaynak: İHA