Iğdır‘da Seçim Güvenliği Değerlendirme Toplantısı

Iğdır Valisi Amir Çiçek, il genelinde 481 sandık kurulacağını, 136 secim bölgesinde gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını belirterek "Vatandaşlarımız güvenli ortamda, demokratik haklarını kullanacağı her türlü tedbir alınmıştır" dedi.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili güvenlik tedbirleri değerlendirmesi toplantısı yapıldı. Iğdır Valiliği Toplantı Salonu‘nda yapılan toplantıya; Iğdır Valisi Amir Çiçek, Vali yardımcıları Hacı Uzguç, Türker Çağatay Halim, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bakış ve ilçe kaymakamları katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Amir Çiçek, Iğdır genelinde toplam 108 bin 390 seçmenimiz, 481 sandıkta oyunu kullanacağını belirterek, yapılacak bu seçimde vatandaşların kendi özgür iradesi ile rahat ve güvenli bir ortamda oyunu kullanabilmesi için valilikçe, gerekli her türlü tedbir alındığını söyledi. Iğdır‘da seçim çalışmalarının başladığı ilk günden bu yana herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirten Vali Çiçek, "Aldığımız tedbirlerle seçim öncesindeki süreçte nasıl ki bir olumsuzluk yaşanmadıysa,

seçim sırasında ve sonrasında da böyle bir durum yaşanmasına meydan verilmeyecektir" dedi.

Çiçek, "Halkımız özellikle şunu bilmedir ki; hiçbir etki altında kalmadan, tarafsız, şeffaf ve kendi öz iradesini yansıtabileceği bir seçim ortamı yaşayabilmesi için, bizlerin aldığı tedbirlerin yanı sıra vatandaşımızın da sağduyulu olması bir o kadar önemlidir" şeklinde konuştu.

Vatandaşların, sağlıklı bir şekilde, oyunu kullanmasını engelleyici veya caydırıcı herhangi bir durum yaşamaması için il ve ilçe genelinde gerekli önlemler alındığına dikkat çeken Vali Çiçek, " Halkımız seçim sürecindeki sıkıntı ve sorunlarını hiç çekinmeden valisine, Seçim Harekat Merkezi‘nin 227 64 44 nolu telefonuna, kaymakamına, jandarma komutanına (156), emniyet müdürüne (155) iletebilirler. Böyle olmalı ki bizler de ona göre olaylara anında müdahale edebilelim veya gereken tedbirleri alabilelim.

İçinde bulunduğumuz ve sonlanmasına çok kısa bir süre kalan, 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin; birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olmasını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA