Gaziantepli Seçmen Başbakan Erdoğan‘la Buluşuyor

3 Haziran Cuma günü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlayan Gaziantep, 9 Haziran’da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ev sahipliği yapıyor.

3 Haziran Cuma günü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlayan Gaziantep, 9 Haziran’da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ev sahipliği yapıyor. Seçimin son günü 11 Haziran Cuma günü ise MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ağırlayacak olan Gaziantep, liderlerin son günlerde bırakılması ile dikkat çekilen il oldu. Gaziantep’te 7 milletvekili bulunan AK Parti, bu sayısını arttırmayı hedefliyor. Milletvekili sayısı 2 artan Gaziantep’te 7 AK Parti, 2 CHP ve 1 MHP’nin milletvekili bulunuyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin, Gazeteci Şamil Tayyar ve GSO eski Başkanı Nejat Koçer’in geçmişteki hizmetlerinden yaralanmak isteyen AK Parti rakiplerinin önünde yarışı tamamlamak istiyor. Buna karşı CHP, doktor Mehmet Şeker, eski Bolu Valisi Ali Serindağ, mevcut milletvekilleri Yaşar Ağyüz ve Akif Ekici ile oylarını arttırmaya çalışacak. MHP ise, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve mevcut milletvekili Hasan Özdemir ile eski oylarını korumayı planlıyor. Bağımsız aday Akın Birdal ise, sürpriz peşinde.

Her fırsatta Gaziantep’in sanayide ve ticaretteki başarısına değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Gaziantepli seçmenlerle buluşacak. Erdoğan‘ın seçmenlere Gaziantep’te Demokrasi Meydanı’nda hitap edecek. İki günden buyana Demokrasi Meydanı parti bayraklarıyla süslenirken, polis güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkardı. Bugün sabah saat 09.00 itibariyle meydana çıkan bütün yollar araç trafiğine kapatıldı. Ara sokaklarda da önlemler artırıldı. Meydana çıkan bütün sokaklarda arama ve kapama noktaları oluşturuldu.

Başbakan‘ın Gaziantep programı için çevre illerden de çok sayıda polisin ve partililerin Gaziantep’e geldiği öğernildi. Başbakan’ın miting sonrası İstanbul’a geçeceği belirtildi.