'Biz hükümetin yapısında bir değişiklik yapmaya çalışıyoruz'

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yeni kabine yapısının başkanlık sistemiyle alakası olmadığını belirterek, "Yaşadığımız tecrübeleri, Türkiye'nin geldiği noktaları, daha etkin ve verimli bir hükümet faaliyetini ortaya koyabilmek adına biz hükümetin yapısında bir değişiklik yapmaya çalışıyoruz" dedi.

'Biz hükümetin yapısında bir değişiklik yapmaya çalışıyoruz'
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Habertürk ekranlarında Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı, seçimlerden sonra oluşacak yeni kabine yapısını değerlendirdi.

Partilerin pazar akşamını hesaba katarak seçim kampanyası sürdürdüğünü savunan Çiçek, "Biz de 13 Haziran'ı dikkate alarak seçim kampanyası sürdürüyoruz. Söylediklerimiz de, 13 Haziran sabahından itibaren Türkiye'de uygulamaya koyacağımız hususlar" dedi.

"Bunların başında hükümetin yeni baştan bir reforma tabi tutulması geliyordu" diyen Çiçek şöyle devam etti:

"Biz bunu son iki gündür açıklıyor değiliz. Yasama meclisinin son haftasında çıkardığımız yasa, bakanlar kurulunun yeniden düzenlenmesiyle ilgili yetki kanunu tasarısını konuştuk. O tasarıyı mecliste ben savundum hazırlığını biz yaptık. Yaşadığımız tecrübeleri, Türkiye'nin geldiği noktaları, daha etkin ve verimli bir hükümet faaliyetini ortaya koyabilmek adına biz hükümetin yapısında bir değişiklik yapmaya çalışıyoruz. Onun için de biz bu yasayı şimdi çıkarıyoruz ve seçimden sonra uygulamaya koyacağız."

"Seçimden evvel de bu konuda köklü bir reformu gerçekleştireceğimizi kamuoyuna çok net bir şekilde ortaya koymuş olduk" ifadesini kullanan Çiçek, "Aslında bu hükümet açısından takdir edilmesi gereken bir husustur. Yaptığımız işe hazırlanarak dahil oluyoruz sonra da kamuoyuyla paylaşıyoruz. O manada bizim seçimlere ne kadar hazırlıklı girdiğimizi, seçim sonrasında da ne kadar hazırlıklı olduğumuzu göstermek açısından önemlidir. İkincisi biz Türkiye'de zamanın son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Bu açıklamayı şimdi yapmasaydık zaman kaybedecektik" şeklinde konuştu.

Çiçek, yeni kabine yapısının Başkanlık sisteminin bir ön çalışması olduğu iddialarına karşılık da, "Hayır bununla alakası yok" dedi. Çiçek, kabine yapısının 82 Anayasası esas alınarak yapıldığını da belirtti.

BEYAZ GAZETE