Bağımsız Aday Özdal Üçer, Erciş‘te Miting Düzenledi

Barış ve Demokrasi Partisi‘nin (BDP) desteklediği Bağımsız Van Milletvekili Adayı Özdal Üçer, Erciş‘te miting düzenlendi.

Zeylan Caddesi üzerinde yapılan mitinge Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, BDP Erciş İlçe Başkanı Veli Avcı, sivil toplum örgütlerinin başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Polisin yoğun güvenlik tedbirleri arasında gerçekleşen mitingde ilk konuşmayı Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser yaptı. Belediye Başkanı Keser, Başbakan Erdoğan‘ın iki dönemdir nabza göre şerbet verdiğini iddia ederek, "Kürt sorununu çözeceğiz sözünü verdi, fakat çözemedi. Ama, Kürt halkı onu ve şifrelerini çözecek"

dedi.

AK Parti hükümetine yüklenen Özdal Üçer de, kendisinin Kürt halkına ve mücadelesine bağlı olduğunu söyledi. Üçer, "Yüzyıllardır tekçi bir zihniyet var. ‘Türk değilim‘ diyen herkesi sömüren, katleden bir zihniyet var. Bu zihniyetin şimdiki temsilcisi ise AK Parti‘dir. Başbakan Erdoğan‘ın 3Y projesi gerçekleşmemiştir. Bu üç Y, aslında bir Y‘de birleşir. Bunun da adı ‘Yalandır‘" dedi.

Konuşması esnasında AK Parti Van Milletvekili Adayı Fatih Çiftci‘ye de yüklenen Üçer, "Fatih Çiftci yaptığı yolsuzlukları, çalıp çırptıklarını yutturacağına, gidip camilere kapanıp aylarca, yıllarca oturup dua ederek Allah‘tan af dilesin" diye konuştu. Kararsız seçmenlere seslenen Üçer, en doğru tercihin ‘Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu‘ adayları olduğunu savundu.

Konuşmaların ardından yerel şarkıcılar Hozan Remzi, Şirin ile Koma Serhat, alandakilere Kürtçe konser verdi. Miting olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak: İHA