Ak Parti 2023 Hedefini Konuştu

TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, basın toplantısında yaptığı konuşmasında, “Zonguldak 2023’e varma gayretlerine hazırdır” dedi.

Ak Parti 2023 Hedefini Konuştu
12 Haziran 2011 genel seçimi öncesinde AK Parti Zonguldak Teşkilatı basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, 2023 vizyonunu önemini vurguladı. Seçim sonrasında yepyeni bir anayasaya Türkiye’nin ihtiyacının olduğunu dile getiren Toptan, siyasi partilere de çağrıda bulundu.

Basın toplantısında ilk olarak konuşan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, siyasi partilere teşekkür etti. Çalınmamış kapı bırakmadan seçim sürecini tamamlayacaklarını dile getiren Uçar, “

Bu seçimin ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Zonguldak’ta siyasi partilerimiz büyük bir olgunlukla seçimi taşımaktalar. Gerçekten siyasi parti temsilcilerimiz bu süreci çok iyi bir şekilde sürdürdüler. Zonguldak bu konuda çok önemlidir. Türkiye’nin dikkatini çeken illerimizden bir tanesidir. Birlik ve beraberlik içerisinde bu seçim sürecinin çok daha verimli olması için arkadaşlarımız mücadele ediyorlar. Çalınmamış kapı bırakmadan çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz. Eksik kalanlar olabilir onları da bu önümüzdeki zaman içerisinde de tamamlamak istiyoruz. AK Parti’nin başarı çıtası bellidir. AK Parti’nin Zonguldak’ta tarihi bir oy alacağına inanıyorum. Geçmişte yapılanları referans göstererek yapılacak çalışmaları anlatıyoruz. Sadece gerçekleri anlatıyoruz. 12 Haziran’daki seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

Ardından konuşma yapan AK Parti Zonguldak 4. Sıra Milletvekili Adayı Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, 2023 vizyonu için destek istediklerini vurguladı. Yapılan hizmetlerin halkın bildiğini ifade eden Yılmaz, “Yaklaşık 1.5 aydır seçim kampanyası sürecindeydik. Önümüzdeki düşündüğümüz projeler ve 2023 vizyonu nedeniyle destek istiyoruz. Faaliyetlerimiz eksiden yapılanları halkımız biliyor. İnsanlarımız hizmet yoluyla AK Partiyi bu güne kadar tanımışlar. 2023 vizyonunu anlattığımızda insanlarda heyecan gördük. Köy ve kent arasındaki farkın da azaldığını görüyoruz. Köy ile kent arasındaki yol bağlantıları da düzelmiştir. Eskiden köy ile kent arasında sosyolojik fark vardı. Zonguldak için de AK Parti olarak ciddi bir destek göreceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise 8.5 yılda iyi hizmetler yaptıklarını belirterek, Zonguldak’ın Türkiye’ye örnek olan bir il olduğunu vurguladı. Hiç kimsenin yüz yüze bakamayacak laflar kullanmadığını dile getiren Türkmen, “Zonguldak’ta seçim süreci ahenk içinde geçiyor. Zonguldak, Türkiye’ye örnek olmuş bir ildir. Yarın yüz yüze bakamayacağımız hiçbir kelime kullanılmamıştır. Bundan dolayı ben en son siyasi partilerin vekil adaylarımızın yaklaşımlarını tebrik ediyorum. Görünen o ki Türkiye’de AK Parti olağan üstü, geçmişte görülmemiş bir oyla inşallah üçüncü defa iktidar olacaktır. Zonguldak’ta bundan geri kalkmayacaktır. Sorunumuz yoktur. Bu zamana kadar yaptıklarımızı halkımız görüyor. Kimler neyi söylerse söylesin. 12 Haziran seçimlerimizin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise AK Parti hükümetinin Türkiye’nin dört bir yanına 8.5 yılda eşit hizmetler yaptığını ifade ederek, hakkında söylenen dedikodulara da yanıt verdi. AK Parti’nin temel ilkeleri prensip edindiğini söyleyen Erdoğan, “Böyle bir güzel günde dostlarla beraber olmak onlarla ülke sorunlarını 12 haziranda yapılacak seçimler öncesinde paylaşmak için bir araya geldik. Başbakanımızın ve takım arkadaşlarının bu ülkeye yaptıklarını birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir fotoğraf ortaya koyarak bu günlere geldik. Bütün bu çalışmalar içerisinde temelde AK Parti’nin temel ilkelerinin prensip edinerek, bunun birinci önceliği halkın en ücra noktasındaki bireylere hizmeti taşımaktır. Bütün 780 milyon metre karenin bulunduğu alanda bir çakıl taşının başkasına vermeme noktasında bütün vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Az da olsa Zonguldak’ta bir nüfus artışı sağlanmıştır. Yatırımlar noktasında bütün ilçelerde eşit ve ilkeli şekilde ulaşım, eğitim ve sağlıkta özellikle denizcilik sektöründe güzel yatırımlar yapılmıştır. Zonguldak bağrından üç üniversite çıkartmıştır. Zonguldak buna rağmen ZKÜ ile öğrenci sayısını 20 binlere çıkaracaktır. Benim konumum gereği bu güne kadar yapılan her şeyin içine karınca kadarınca katkı sağlamak istedik. Başbakanımızın ve AK Parti’nin bulunmuş olduğu pencereden Zonguldak’ı en iyi şekilde hizmet edeceklerine inanıyorum. Son zamanlarda benimle ilgili açıklamalar yapıyorlar. Bir takım siyasette, yandan çakma adayların destekleri ile ilgili açıklamalar yapılıyor. Bunların öncelikle toplum tarafından iyi algılanması gerekiyor. Bu açıklamaların hiç bir AK Partiliden birisinin CHP’ye ye oy vermeyecektir. Yapılan anketlerle AK Parti yine açık ara fark atacaktır. En ufak bir hizmette payımız varsa biz de bu görevi yapmaya çalmıştık. Son zamanlarda bir takım dedikodular, arkadaşlarımızın arasında ola ki yanlış anlaşılmalara sebebiyet veren açıklamalar oldu. Ben aday değilim, arka planda teşkilatıma destek veriyorum. Teşkilatıma gücüm nispetinde gayret edeceğim, çalışacağım. Başkanım bizimle birlikte güzel şeylere imza attı. Biz onu o bizi bu günlere taşıdık. Bundan sonra görev alacak ve seçilecek arkadaşlarıma en kalbi tavsiyem şudur. Bu bilgi ve konumun farkında olacaklarına inanıyorum. Siyaset bilgi birikim işidir. Devleti tanımak önemlidir. Siyasi akademi yönünden yararlanacak bir başkanımız var. Festival havası içerisinde Zonguldak’ımıza hizmet getirsinler. Kapımız kalbimiz her zaman açıktır. Sizlerle ilgili herhangi bir kırgınlığım dargınlığım küskünlüğüm olamaz. Bir hak hukuk ihlali varsa benden dolayı helal olsun. Siz de bu konudaki hakkınızı helal ediniz” dedi.

Seçim kampanyasının son günlerine geldiklerini ifade eden TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan ise şöyle dedi:

Kaynak: İHA