"Darbeciler Yargılansın" Eylemi

Eylem yapan Yetmez Ama Evet Platformu üyeleri, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya‘nın ifadelerinin alınmasının memnuniyet verici olduğunu ama yeterli olmadığını, bu isimlerin insanlığa karşı suç işlemekten yargılanmaları gerektiğini savundu.

Yetmez Ama Evet Platformu üyeleri, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplandı. Darbe yapanların yargılanması için eylem yapan platform üyeleri, Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya‘nın ifadelerinin alınmasından memnun olduklarını ifade etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Mualla Damarsardı, "Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşıyoruz. Anayasa değişikliği referandumuyla birlikte geçici 15. maddenin kaldırılmasıyla, darbeden 30 yıl sonra darbeci generallerin yargılanmasının önü açıldı. 13 Eylül

sabahı tüm Türkiye‘de binlerce kişi Kenan Evren hakkında suç duyurusunda bulunmak için adliyelere koşmuştu. Suç duyurusunda bulunanların sayısı 300 bini geçti" dedi.

Darbede rol almış herkesin yargılanması için mücadeleye devam edeceklerini belirten Damarsardı, "Geçtiğimiz pazartesi günü ifadesi alınan Kenan Evren, yaptığı darbeyi savunmuş, ‘bugün olsa yine yapardım‘ diyerek bugünün generallerine de darbe çağrısı yapmıştır. Kenan Evren ve diğer darbecilerin ifadesinin alınmış olması sevindirici bir gelişmedir. Ancak yetmez. Tıpkı Arjantin‘de olduğu gibi insanlığa karşı suç işlemekten yargılanmalıdırlar. Darbecilerin 12 Eylül 1980‘den iktidarı devrettikleri 1984

yılına kadar yaptıklarından yargılanmaları yetmez, darbeden önce, darbe için uygun ortamın oluşması için yaptıklarından yargılanmalıdırlar" diye konuştu.

Kaynak: İHA