Chp Aydın Teşkilatından Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, seçimlere saatler kala Aydın‘daki seçmenlere internet ortamında gönderilen partileri ile ilgili emaillerin gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Bilindiği gibi geçen hafta bir köşe yazarı, CHP Lideri Kılıçdaroğlu‘nun Hakkari mitingini eleştirmiş ve partinin Bingöl, Diyarbakır, Hakkari ve çeşitli illerdeki bazı adayların terör örgütü yandaşı olduğunu iddia ederek, bu adaylardan yargılanıp ceza alanların bulunduğunu yazmıştı. Bu yazı seçim öncesi internet ortamında seçmenlerin email adreslerine gönrerilmeye başlandı.

Bu girişimin CHP‘nin yükselişini çekemeyenler tarafından yapıldığını ancak seçmeni etkileyemeyeceklerini belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, "Saldırılara hazırlıklıyız. Bu girişimler partimizin yükselişini çekemeyenler tarafından yapılıyor. İktidara geliyoruz. İktidar olunca AK Parti‘nin 8,5 yıllık iktidarının hesabını soracağız" dedi.

Altıntaş ayrıca, bahse konu köşe yazısında isimleri geçen adayların dosyalarını inceleyerek daha sonra detaylı bir açıklama yapacağını belirtti.

Aydın‘da vatandaşlara gönderilen köşe yazısında şu ifadeler yer alıyor: "PKK terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Zeki Korkutata, Bingöl‘den CHP adayı.

Bingöl adayı Zeki Korkutata ailece PKK faaliyetlerinin içerisinde olan bir isim. Cezaevine girip çıkmış biri.

- Öcalan‘ın yakalanışını açlık grevi ile protesto eden Süleyman Batga, Bingöl‘den CHP adayı.

Kardeşleri Sinan Batga ve Murat Batga da uzun yıllar HADEP‘in Hatay teşkilatında görev aldı.

- PKK‘nın kapatılan partilerinden HEP‘in kurucusu Salih Sümer, Diyarbakır‘dan CHP adayı.

Salih Sümer, SHP‘den ayrılan 10 yol arkadaşı ile birlikte bugünkü BDP‘nin temeli olan HEP‘i kurdu. Kardeşi Mehmet Emin Sümer ise PKK faaliyetleri sebebiyle uzun yıllar cezaevinde kaldı.

- PKK terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Melik Aykız, Diyarbakır‘dan CHP adayı.

Bir başka Diyarbakır adayı Melik Aykız da PKK‘da faaliyet gösteren şahıslardan.

- PKK terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Necmettin Yardımcı, Hakkari‘den aday.

Kılıçdaroğlu‘nun özerklik vaad ettiği Hakkari‘de CHP‘nin 1. sıra adayı Necmettin Yardımcı da eski HADEP delegesi. PKK bağlantılı faaliyetlerinden dolayı birçok kez içeri girip çıkmış.

- Bölücü Kawa terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Naif Alibeyoğlu, Kars‘tan CHP adayı.

Kars Adayı Naif Alibeyoğlu, geçmişte bölücü Kawa örgütü içinde faaliyet göstermiş, Kawa faaliyetleri sebebiyle içeride yatmış, daha sonra ise PKK‘yı desteklemiş bir isim.

- Kılıçdaroğlu‘nun halasının oğlu Atilla Özdoğan da geçmişten günümüze HADEP-DEHAP çizgisinde faaliyet göstermiş bir isim.

- Parti Meclisi Üyesi Mesut Değer de eski DEP avukatlarından. Leyla Zana, Orhan Doğan, Hatip Dicle gibi isimlerin yargılandığı DEP davasında Mesut Değer bu isimlerin avukatlığını üstlendi."

Kaynak: İHA