Alaşehir‘de Bisiklet Yarışı

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında en yavaş bisiklet sürme yarışması yapıldı.

Alaşehir‘de Bisiklet Yarışı
Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilköğretim okulları arasında Yıldızlar ve Küçükler katagorisinde en yavaş bisiklet sürme yarışması düzenlendi. Sevgi Yolu üzerinde yapılan yarışmayı Kaymakam Musa Uslan başlattı. Yarışmalara Yıldızlar katagorisinde 73, Küçükler katagorisinde 84 olmak üzere toplam 157 öğrenci katıldı. Parkur boyunca bisikletten düşmeme, ayağı yere değirmeme, dengede kalabilme şartlarını yerine getirerek bitişe varabilen yarışmacılar dereceye girdiler. Küçükler katagorisinde Hazer Gülek, Salih Yılmaz, Damla Akdeniz, Serkan Erbay ve Kaan Bozyel ilk beş dereceyi paylaşılar. Yıldızlar katagorisinde ise Ali Çatalkaya, Mehmet Gündüz, Onur Eke, Kubilay Züz ve Kerimcan Erdoğdu ilk beş dereceyi paylaştılar. Dereceye giren yarışmacılara ödül olarak madalya verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz, "Öğrencilerimize sportif etkinliklerde görev almaları, okullar arası dostlukların geliştirilmesi, özel yeteneklerin sergilenebilmesi ve ortaya çıkarılabilmesi için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Zorunlu bir yarışma olmamasına rağmen yarışmaya katılan öğrencilerimizi gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum."dedi. Kaymakam Musa Uslan da, "Bu tür yarışmalarda amaç; öğrencilerin sportif etkinliklerde rol alması, sporcu ahlakı, arkadaşlık, dostlukların geliştirilmesi, toplum karşısında davranışlarını geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu tür yarışmalarda tüm yarışmacıları birinci olarak kabul ediyoruz. Çünkü önemli olan yarışmalar katılmaktır. Tüm öğrencilerimizi kutluyorum." diye konuştu.

Yarışmadan sonra tüm yarışmacılar Sevgi Yolu, İstiklal Caddesi, Atatürk Bulvarı üzerinde polis eskortluğunda şehir turu attılar.

Kaynak: İHA