Ağar'dan AK Parti'ye destek

Eski Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın merhum Menderes'ten günümüze gelen çizgiyi başarı ile takip etmesinden dolayı kendi tercihini de bu partiye kullanmasına neden olduğunu belirterek, "İktidar istikrarının devamıdır. Hükümetin devamını Türkiye'nin geleceği açısından önemli görüyorum" dedi.

Elazığ‘da yayın yapan bir yerel televizyonun canlı yayın konuğu olan Mehmet Ağar, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasında AK Parti‘ye destek verdiğini belirten Ağar, "Uzun yıllar Elazığ halkı o şeref madalyasını göğsümüze taktı. Bu madalya büyük bir gururla taşıyacağımız bir madalyadır. 2007‘den sonra siyasetten uzak kaldım. Ama, en kısa zamanda Elazığ‘a geleceğim" dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu‘na övgüler yağdıran Mehmet Ağar, AK Parti‘li belediye başkanının çok güzel hizmetler yaptığını söyledi. Mehmet Ağar, "Geleneksel siyasi çizgimiz merkez sağdır. Merkez sağın geleneksel kodlarını içinde var eden partinin iktidar partisi olduğunu düşünüyorum. Bir tek oyum var her halde oyumu AK Parti‘den yana kullanırım diye düşünüyorum. Merkez sağın çizgisinden ayrılmayan Merhum Adnan Menderes‘ten sonra bu çizgiyi takip edip ülkenin kalkınması büyümesi ve bununla

beraber ekonomiyi büyüten, geliştiren, iş alanlarını geliştiren bugünkü Sayın Başbakanın dirayetle çalıştığını görüyorum. Etkili olan bir partiyi görüyorum. Bundan da hep ülke adına memnuniyet duyuyorum. AK Parti Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu‘nun olduğu bir parti, her halde tercihimi bu yönde kullanırım. Herkesin bir tercihi var, ben her halde bu yönde kullanacağım" şeklinde konuştu.

"SİYASETTE HER TÜRLÜ TEKLİFE KAPALIYIM"

Mehmet Ağar, AK Parti‘nin Türkiye‘yi bir yere taşıyacaklarına inandığnı belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hükümetin devamını ülke açısından önemli olduğunu düşünüyorum. İktidarın istikrarlı gidişinin bu dönemde de önemli olduğunu düşünüyorum. İktidarın Türkiye‘nin geleceğine ve istikrarına katkı sağlayacağını düşünüyorum. 2007‘den sonra yeniden siyasete girmek doğru olmazdı. Girmemem lazımdı, siyasette doğru olan buydu. Bir ölçüde dinlenerek, ama bir ölçüde Türkiye‘nin mesellerini yekinen takip ederek, değerlendirmenin doğru olacağını düşündüm. Her türlü teklife kapalı olduğumu ifade etmiştim. Türkiye‘de

hizmet illede bir makamla olmaz. Farklı hizmetlerimiz de olur. Dolayısıyla ben bu dönemde tekliflere kapalıydım. Böyle bir arzum olmadı."

"SELMANOĞLU‘NUN OLDUĞU PARTİYİ DESTEKLİYORUM"

Mehmet Ağar, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile dört dönem birlikte siyaset yaptığını belirterek, onun olduğu partinin dışında olmanın doğru olmayacağını söyledi. Selmanoğlu‘nun bulunduğu partiyi desteklediğini belirten Ağar, bu partiyi destekleyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA