Abt‘nin Acı Kaybı

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) oyuncularından 52 yaşındaki Durmuş Ali Emre, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Emektar tiyatrocu Emre, son yolculuğuna yıllarını verdiği Büyükşehir Belediye Kültür Salonu‘ndaki sahnede uğurlandı.

Abt‘nin Acı Kaybı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu‘nda düzenlenen cenaze törenine Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin, Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, tiyatro oyuncuları ve sevenleri katıldı. Durmuş Ali Emre‘nin yıllarını verdiği tiyatro sahnesinde bu kez cenazesinin yer alması sevenlerini üzdü. Törende emektar oyuncunun daha önce rol aldığı oyunlardan kısa görüntüler gösterirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Durmuş Ali Emre‘yi sahnede izleme şansını yakaladığını belirterek, “Değerli bir oyuncumuzu kaybettik. Belediye olarak yeri doldurulamaz bir kaybımız oldu. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan ise Emre ile son olarak ‘Vatan Kurtaran Şaban‘ oyununda beraber rol aldıklarını söyleyerek, “Rahatsızlığından sonra bu sahnede olmayı çok istemişti. Şimdi bu sahneye böyle gelmesi bizleri çok üzdü. Oyunculuğunun en verimli dönemlerini yaşıyordu. Her ölüm acıdır ama bu ölüm bizi çok acıttı” diye konuştu. Konuşmaların ardından tiyatro oyuncusu Durmuş Ali Emre, alkışlar eşliğinde son kez tiyatro sahnesine veda etti. Törende Emre‘nin sevenleri ve öğrencileri gözyaşlarına boğuldu. Durmuş Ali Emre‘nin cenazesi Muratpaşa Camii‘nde kılınan cenaze namazının ardından, Uncalı Mezarlığı‘na gözyaşları arasında toprağa verildi.

DURMUŞ ALİ EMRE KİMDİR?

1959 Karaman doğumlu olan sanatçı, 1966 yılında tiyatro hayatına ABT Tiyatro Atölyesi‘nde başladı. 2002 yılından bugüne kadar ABT‘de oyuncu olarak görev yapan sanatçı, Özgürlüğün Bedeli, Definename, Buzlar Çözülmeden, Düğün Evi Oyun Evi, Vatan Kurtaran Şaban, Bir Şehnaz Oyun, Asiye Nasıl Kurtulur Özgürlük Oyunu, Deli Dumrul oyunlarında sahne aldı.

Kaynak: İHA