Sp Lideri Kamalak Sakarya‘da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Eğer Milli Görüş‘ün önü kesilmesiydi emin olun Türkiye; Almanya‘dan, Fransa‘dan da, İngiltere‘den de çok daha ileri olurdu. Yazık ki yolumuzu kestiler. Aslında milletin yolunu sizlerin yolunu kestiler" dedi.

Sp Lideri Kamalak Sakarya‘da
Sakarya Kent Meydanı‘nda halka hitap eden Kamalak, bir partilinin elinde gördüğü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun "Oyum Saadet‘e" dediği şeklindeki pankarta; "Size samimiyetle söylüyorum eğer Milli Görüş‘ün yolu kesilmese, mesajlarımız ana muhalefet partisine tam olarak iletilse, emin olun, ‘doğru söylüyorsunuz, oyum Saadet‘e diyecektir" dedi.

Milli Görüş‘ün 40 yıllık süre içinde milleti hiç aldatmadığını ifade eden Kamalak, "Sizlere bir kelime olsa bile yalan söylemedik. Sizlerden almış olduğumuz oyları birer dua olarak kabul ettik o istikamette hareket ettik. Önümüze çeşitli engeller konuldu ama o engellere aldırış etmedik. Size verdiğimiz taahhütlerden asla feragat etmedik. Size verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek için önümüzde çıktılar. Bu yolda parti verdik, tam 4 defa parti verdik. Dünya çapında lider verdik. Başbakan verdik, bakanlar

verdik, milletvekilleri verdik. Sizlere verdiğimiz sözlerden asla taviz vermedik. Değerli kardeşlerimiz, bundan sonra da size verdiğimiz taahhütlerden asla taviz vermeyeceğimize bir kez daha söz veriyoruz. Eğer Milli Görüş‘ün önü kesilmesiydi emin olun Türkiye; Almanya‘dan, Fransa‘dan da, İngiltere‘den de çok daha ileri olurdu. Yazık ki yolumuzu kestiler. Aslında milletin yolunu sizlerin yolunu kestiler. Geri dönüp baktığımızda Milli Görüş‘ün ne kadar doğru olduğu ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Seçimlere 2 partinin gireceğini iddia eden Kamalak, "AK Parti‘ye, MHP, CHP‘ye oy veren kardeşlerimize söylüyorum; önümüzdeki seçimlere 15 parti değil, gerçekte sadece 2 parti girmektedir. Bu partilerden biri Milli Görüş‘ün tek partisi Saadet Partisi‘dir. Ötekiler ise diğeridir. Niçin bu seçimlere iki parti giriyor diyoruz? Çünkü Milli Görüş dışındaki bütün partiler batıcıdır. Hepsi AB‘den yanadır. Buna hayır diyen başka bir parti var mı? Milli Görüş‘ün tek partisi olan SP ise, -AB‘ye hayır- diyor, İslam

Birliği‘ni kurmamız lazım diyor. Daha önce başka partilere oy veren vatandaşlarımız AB‘den yana mısınız, yoksa İslam Birliğinden mi yansınız" ifadelerini kullandı.

Kamalak, Türkiye‘nin problemlerini Saadet Partisi‘nin çözebileceğini ifade ederek, "Şu an biliyorsunuz, Mecliste üç tane partimiz var. Bu partilerin yıllardan bu yana bir araya gelip şu ülkenin işsizlik problemi nasıl çözülür diye masaya oturduğunu, müzakere ettiklerini hiç gördünüz mü? Bundan 10 yıl önce mi işsizlik daha fazlaydı, şimdi mi? Şu halde mevcut partilerin işsizliği çözemeyecekleri kesin. Bundan 10 yıl önce Türkiye‘deki işsizlik oranı yüzde 6‘ydı, şimdi ise yüzde 11.9. Yani işsizlik oranı aşağı

inmemiş ve ikiye katlanmış, yüzde 100 artmıştır. 10 yıl önce mi terör olayları yoğundu, şimdi mi? Bu meclisteki partilerin bir araya gelip, Türkiye‘de terör olayları nasıl çözülür diye hiç müzakere ettiklerini gördünüz mü? Türkiye‘nin en önemli problemlerinden birisi kamu borçlarıdır. 10 yıl önce mi ülkenin borç yükü ağırdı, şimdi mi? Bu iktidar iş başına geldiği zaman Türkiye‘nin iç ve dış borcu 186 milyar dolardı. Şimdi 525 milyar dolar. Bunu kendi durumunuzdan da bilirsiniz. O borcu da siz ödeyeceksiniz

ama sizlerin özel borcu da (banka kredisi) tam 186 milyar liradır. Henüz doğmamış yavrular bile borçlandırılmış durumda. Mevcut partiler bu borcu çözebilecek mi? O münasebetle tek çare Mili Görüş, Saadet Partisi‘dir. Allah‘ın lütfu inayetiyle bu güzel yurdumuzun güzel insanlarının desteğiyle Mili Görüş geliyor. Bunu Allah‘ın lütfuyla kimse engelleyemeyecektir" dedi.

Konuşmasının son bölümünde Saadet Partisi‘nin projeleri hakkında bilgi veren Kamalak, ‘büyük Türkiye‘nin kurulması için Saadet Partisi‘nin iktidara gelmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA