İlesam‘dan Mehmet Akif Toplantısı

Bakırköy Lisesi ve İLESAM‘ın, 2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı ortak etkinliklerinin dokuzuncusu, 8 Haziran 2011 günü saat 13.00‘te, Bakırköy Lisesi Konferans Salonunda başlayacak. Programda, şair yazar Mustafa Miyasoğlu‘nun Mehmet Akif ve Safahat‘ı anlatacağı belirtildi.

Mustafa Miyasoğlu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi‘nde okudu. On yıl liselerde öğretmenlik, on iki yıl da üniversitede okutmanlık yaptı. 1988-92 yılları arasında Pakistan‘ın İslamabad şehrindeki yabancı diller enstitüsünde yardımcı profesör unvanıyla görev yaptı. 1966 yılından beri şiir yanında deneme, hikâye, tiyatro ve roman türlerinde de eser veren Miyasoğlu, pek çok dergi ve gazetede kültür ve sanat yazıları yayınladı.

Bazı eserleri: Rüya Çağrısı, Devran, Hicret Destanı, Şiirler, Geçmiş Zaman Aynası (Pancur), Devrim Otomobili, Kaybolmuş Günler, Dönemeç, Güzel Ölüm, Bir Aşk Serüveni, Yollar ve İzler, Umut Suları, Dâniş Çelebi, Devlet ve Zihniyet, Muhacir, Kültür Hayatımız ve Edebiyat Sohbetleri, Dede Korkut Kitabı, Necip Fazıl Kısakürek, Asaf Hâlet Çelebi, Ziya Osman Saba

İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, İLESAM olarak kültür sanat programları düzenlemeye devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak: İHA