Dünya Çevre Günü Sincan‘da Kutlandı

Çevre ve Orman Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Sincan Belediyesi işbirliğiyle 5 Haziran "Dünya Çevre Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sincan Harikalar Diyarı‘nda düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfü Akça, Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, davetliler ve çocuklar katıldı.

Kutlamada gönüllerince eğlenen çocuklar için yarışmalar yapıldı. Daha sonra Çevre Eğitim Projesi kapsamında birinci, ikinci, üçüncü olan okullara plaket ve hediyeleri verildi. Plaket töreninin ardından okullar tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri yapıldı. Etkinliğin son bölümünde ise pop müziğinin sevilen sanatçı Yusuf Güney bir konser verdi.

Dünya Çevre Günü‘nü kutlayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, çevre dostu bir ilçe olan, Sincan‘da yaşayan vatandaşların her birinin de çevre dostu olması nedeniyle etkinliklerin Sincan‘da yapıldığını ve ilçenin bu kutlamalara ev sahipliği yaparak ödüllendirildiğini ifade etti.

Kaynak: İHA