Aesob Kalitesini 3 Belgeyle Kanıtladı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti ve iş güvenliği konusunda üç kalite belgesi alarak, bu belgelere sahip Türkiye‘deki tek oda ve birlik oldu.

Aesob Kalitesini 3 Belgeyle Kanıtladı
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) yönetimi, hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkararak 3 kalite belgesi almaya hak kazandı. ISO 9001:2008 Genel Kalite Yönetim Sistemi, ISO 1002 Müşteri Memnuniyeti Kalite Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Yönetim Sistemi belgeleri düzenlenen törenle AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok‘a verildi.

AESOB Kültür Salonu‘nda düzenlenen törene, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, Sağlık İl Müdürü Adem Bilgin, Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya Şubesi Müdürü Ahmet Tütüncü, AK Parti Antalya milletvekili adayı Menderes Türel ile AESOB‘a bağlı oda başkanları katıldı.

Törende konuşan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Türkiye genelinde bu belgeleri almaya hak kazanan tek oda ve birlik olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Bundan sonraki süreçte kalitelerini arttırmaya yönelik çalışmalarına devam edeceklerini açıklayan Sevimçok, "Bu çalışmaları gerçekleştirirken birimlerimizde önemli revizyonlar yaptık. İşlem hızlarını 35-40 dakikadan 10-12 dakikaya kadar indirdik. Sicil işlemlerinin ilçelerde meslek odalarında verilmesini sağlayarak üyelerimizi buralara kadar yorulmasını önledik. Personel eğitimi, kadın girişimciler eğitimi ve hatta mahalle mahalle, sokak sokak esnaf eğitimlerine başladık" dedi.Tüm çalışmaları AESOB ekibinin birlikte yaptığını anlatan Sevimçok, kendilerine danışmanlık hizmeti veren Körfez Danışmanlık‘tan Oktay Omaç‘a da teşekkür etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de yaptığı konuşmada göreve geldiği günden bu yana esnaf odalarının yanında yer aldığını belirtti. Başkan Tütüncü, "AESOB‘un ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Yönetim Sistemi belgelerini alması hizmet kalitesini uluslararası seviyeye çıkarıldığını bir kanıtıdır" dedi.

Konuşmaların ardında Sistemer Uluslararası Belgelendirme ve Dış Ticaret Sanayi Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Eren İşman, 3 kalite belgesini AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok‘a verdi. Bu başarıyı ekip olarak elde ettiklerini belirten Sevimçok, yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerini de sahneye çağırarak belgeyi birlikte aldılar. Sevimçok, desteklerinden dolayı İşman‘a ve kendilerine danışmanlık yapan Omaç‘a teşekkür plaketi sundu.

Kaynak: İHA