Kılıçdaroğlu: İspat ederse bırakırım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “BDP ile 5 maddede anlaşmışız. Avukatlarıma talimat verdim, Pazartesi davayı açacağız.” dedi

Kılıçdaroğlu: İspat ederse bırakırım
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TRT 1’de "Seçim Özel" programına konuk oldu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken’in moderatörlüğünü yaptığı programda Kemal Kılıçdaroğlu, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Gazeteci Ergün Babahan, Gazeteci Oral Çalışlar, TRT Türk Genel Yayın Yönetmeni Ümit Sezgin, Kılıçdaroğlu’nun sorularını yanıtladı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Hakkari mitingine BDP’lilerin katılması ve BDP ile anlaşma yapıldığı iddialarına da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu “İddia şu: BDP ile 5 maddede anlaşmışız. Bu gerçek dışı. Böyle bir şeyi ispat ederse ben yarın genel başkanlığı bırakırım, ama ispat edemezse o başbakanlığı bırakır mı? İftira atmakla bir yere gidilmez. Neyin iftirasını atıyor. Hakkari’ye gittim. Mitingime BDP’liler de gelmiş, gelmeyin mi diyeceğiz?" Yani sadece mitinge CHP’liler mi gelecek. Biz herkese ilan veririz, bildiri dağıtırız. Herkes gelebilir.” dedi.
Mitingte Türk bayrağı olmadığı eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu “ Başbakana göre imza atmışız. O iddialarını ispat etmek zorunda. Mahkemeye vereceğim. Karşıma çıksa o belgeyi getir de bir göreyim diye. Bayrak konusu siyasi istismar konusu yapılamaz. Bayrak milletimizin ortak paydasıdır. Başbakan bayrak üzerinden siyaset yapıyor. Bayrak üzerinden politika yapılır mı?” dedi.

BEYAZ GAZETE