Büyükelçi Cuntz Kemer‘de

Almanya‘nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Antalya’nın Kemer ilçesini ziyaret etti.

Büyükelçi Cuntz Kemer‘de
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül tarafından düzenlenen yemeğe katılan Cuntz, Kemer‘e ikinci kez geldiğini anlattı. Almanların Kemer‘i çok sevdiklerini ve kış aylarını Kemer‘de geçiren çok sayıda Alman olduğunu belirten Cuntz, farklı kültür ve dinlerde insanların Kemer‘de bir arada tatil yapabildiklerine dikkati çekti.

Önceki ziyaretinde Kemer‘de bir ibadethane açılmasının söz konusu olabileceği yönünde görüş alışverişinde bulunduklarını hatırlatan Eckart Cuntz, "Bunlar müşterek yaşam için güzel şeyler. İnsanın konuşmalarımızın ana noktası olması gerekiyor. Zira Kemer’de bu Türk, Alman arasında ki dostluğun en iyi gösteren bölgelerden biridir ve devam etmelidir. Almanlar Kemer’i çok seviyor. Türkiye ve Almanya‘nın birbirine yakın ülkeler, çok sayıda Alman Türkiye‘de, Türklerde Almanya‘da yaşıyor” dedi.

Kemer Kaymakamı Murat Bulacak da bu tür ziyaretle Kemer ve Almanya arasında köprüler kurulacağına değinerek, Büyükelçi Cuntz‘un ziyareti ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha olumlu yönde gelişeceğine dikkati çekti.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise, Kemer‘in son yıllarda yeterince Avrupalı turist ağırlayamamasını hatırlatarak,” 1994 yılında Kemer‘e Avrupa pazarından çok sayıda turist geliyordu. Biz de o zamanlar en önemli icraat olarak Kemer‘de 10 kat izni vardı. Bunu kaldırmak için çok büyük mücadeleler verdik ve başardık. Şayet 10 kat çıksaydı bu, turistlerimizi hiç memnun etmeyecekti. Verdiğimiz mücadele sonrasında 10 kat iznini durdurduk ve güzel bir Kemer yarattık. Şimdi de Kemer‘in güzelleşmesi için çalışıyoruz. Kemer-1‘de yaptığımız çalışmalar sonrasında gelen turistlerin rahatça gezebilecekleri bir konuma getirdik. Yine engelli vatandaşlarımızın rahat gezmelerini sağlamak adına kaldırım çalışmaları gerçekleştirdik ve bu yönde çalışmalarımız sürüyor " diye konuştu.

KEMER‘E KİLİSE

1994 yılında Kemer‘de bir kilise kurulması için çalışma başlattıklarını da hatırlatan Gül, şöyle konuştu: "Bunun tüm ön çalışmalarını tamamladık, gerekli izinleri aldık, ama o dönem görev süremiz bittiği için gerçekleştirmedik. Yeniden göreve geldiğimizde startı verdik. Şu anda İmar Müdürlüğümüz tarafından çalışmalarımız sürüyor. Kemer‘e kısa bir süre içinde bir ayin evi kazandıracağız."

Konuşmaların ardından Büyükelçi Cuntz’a, çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak: İHA