Aydınlardan Bağımsız Adaylara Destek

Aydın, yazar ve gazeteci Nuray Mert, Murat Çelikhan, Hakan Tahmaz ve Hrant Dink‘in kardeşi Orhan Dink, Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Mardin bağımsız milletvekili adaylarına destek vermek amacıyla Erdoba Otel‘de bir araya geldi.

Aydınlardan Bağımsız Adaylara Destek
Bağımsız adaylara destek için bir araya gelen aydınların yaptığı toplantıya Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı ve Mardin bağımsız milletvekili adayı Ahmet Türk, bağımsız milletvekili adayı Erol Dora ve tutuklu aday Gülser Yıldırım‘ın vekili Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, BDP Mardin İl Başkanı Sedat Dağ, BDP PM üyesi Mahmut Çelik, Yalım Belde Belediye Başkanı Abdulkerim Adam, DTK üyesi Hüseyin Barış ve BDP‘li yöneticiler katıldı.

DTK Genel Başkanı ve Mardin bağımsız milletvekili adayı Ahmet Türk, görmek istedikleri fotoğrafı bugün yakaladıklarını ifade ederek, ortak bir demokrasi mücadelesi yürütülmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Türk, demokratik bir muhalefetin güçlenmesiyle ancak sorunların çözülebileceğini belirterek, "Bugün gazeteci yazar Nuray Mert bu bloğun yanında. Orhan Dink, Murat Çelikhan, Hakan Tahmaz bu bloğun yanında. Bu mesajın çok iyi okunması gerekir. Türkiye açısından önemlidir. Siyasetçiler bunu

okumalıdır" dedi.

Gazeteci, yazar Nuray Mert, Emek, Özgürlük ve Demokrasiyi önceleyenlerin bir siyaset çatısı altında birleşmelerinin Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu ülkenin böyle bir siyasi platforma çok ihtiyacı vardı. Bu bloğun büyük bileşeninin Kürt siyasal hareketinin olmasını da toplumsal barış için bir şans olarak düşünüyorum. Hali hazırda daha fazla demokrasi, toplumsal barış yolunda umut yollarının açılması gerek bir dönemde giderek daha fazla Kürt siyasal hareketi kamusal alanın dışına itilmeye

kriminizal edilmeye, terörist olarak itham edilmeye çalışılıyor. Bu tam bir toplumsal barışı tamamen sabote etmek demektir. Her şey bir yana toplumsal bir barış adına bu bloğu desteklemesini gerektiğini düşünüyoruz. En azından ben ve arkadaşlarım bunu destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA