Özcan: Mersin’E İki Önemli Çevre Projesi Kazandırdık

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin’e çok önemli ve yüksek maliyetli 2 çevre projesini kazandırdıklarını bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin’e çok önemli ve yüksek maliyetli 2 çevre projesini kazandırdıklarını bildirdi.

    5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Büyükşehir Belediyesi olarak çevre ağırlıklı projelere çok önem verdiklerini ifade etti. Mersin’i tertemiz bir denize kavuşturacak olan Atıksu Arıtma Tesisi’nin artık tam anlamıyla faaliyete geçtiğini kaydeden Özcan, “Yaklaşık 1 senedir aktif olarak faaliyette olan Atıksu Arıtma Tesisi’nde günlük üretilen 120 bin metre küp su arıtılmaya başlanmıştır. Yakında tüm şebeke hatlarının bağlanmasıyla arıtılacak su miktarı günlük 170 bin metre küpe ulaşacaktır. Böylece kısa bir zaman sonra Mersin’in her köşesinden rahatlıkla denize girilecektir. İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı deniz kirliliği ölçümlerinde, önceki yıllara göre yüzde 80 oranında azalma görülmüştür.” dedi.

    Öte yandan 2 yıl önce Çavuşlu’da bulunan ve bölge halkının sağlığını olumsuz yönde etkileyen katı atık depolama tesisini rehabilite ederek, spor ve park alanı haline getirdiklerini belirten Özcan, “Şu an merkeze bağlı 4 merkez ilçe ile 40’a yakın köyün ürettiği günlük bin tona yakın katı atık ile Atıksu Arıtma Tesisi’nden elde edilen arıtma çamuru, ÇİMSA’nın kuzeyinde inşa ettiğimiz katı atık düzenli depolama tesislerinde bertaraf edilmektedir.”