Erdoğan: Televizyonda Değil, Meydanda Ver Cevabını

İZMİR (A.A) – 04.06.2011 – AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP‘nin sağında MHP, solunda BDP, arkasında eski siyasetçiler, bagajında çetelerle bir istasyona doğru gittiğini söyledi.

Erdoğan, partisinin İzmir Gündoğdu Meydanı‘nda düzenlediği mitingde halka seslendi. Kendisinin İzmir‘e yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmak üzere geldiğini, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu‘nun kente geldiğinde hangi projesini anlattığını merak ettiğini bildirdi. CHP‘nin Hakkari mitinginde Türk bayrağı bulunmadığı eleştirisinde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

‘‘Soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu, Hakkari‘deki o seni dinleyenler arasında niçin bir tane Türk bayrağı yoktu? Yoksa Türk bayrağı seni de mi rahatsız ediyor? Çünkü kolay değil, 5 maddelik bir anlaşma yaptınız onlarla. CHP bayrağı tutturdun ama Türk bayrağını tutturamadın, çünkü BDP‘liler Türk bayrağını eline almaz, belediyesine Türk bayrağını takayım mı takmayayım mı bunun tartışmasını yapan zihniyete Türk bayrağı veremezsiniz. Bunu söyledim hala cevap vermedin. ‘Ne olacak‘ diyor, ‘Olmayabilirdi‘ diyor Sayın Kılıçdaroğlu, 2001‘de bu yola çıkarken biz tek millet dedik. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Romanıyla, Arnavutuyla, biriz, beraberiz dedik ve bunları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında tek millet olarak topladık. Bu milletin bir de bayrağa ihtiyacı var. Bizim bu bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehidimizin simgesidir. Ne diyoruz. tek bayrak. Bu ülkede başka bayrak tanımıyoruz. Kardeşlerim bitmedi. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bunun için tek vatan dedik. 780 bin kilometrekareyi ameliyat ettirtmeyiz, böldürtmeyiz. Onun için sokak eşkıyalarına illerimizi, ilçelerimizi bırakmayız, bunu herkes böyle bilsin.

Hakkari‘de ne dedi, ‘Özerklik‘ dedi değil mi? Aynı Kılıçdaroğlu, ‘Ben eyaletten bahsetmiyorum‘ dedi. Adamına göre, dalgaya göre kürek sallıyor. Ama benim halkım, benim İzmirlim, inanıyorum ki 12 Haziran‘da gereken cevabı demokratik yoldan sandıkta verecek.

-HAYATIN TÜM ALANINDAKİ REKORLAR-

AK Parti‘nin sağlıkta eğitimde, hayatın tüm alanında rekorlarının bulunduğunu, CHP‘nin ‘‘sanal genel başkanının rekorlarının ne olduğunu merak ettiğini‘‘ söyleyen Erdoğan, ‘‘Söylemeyeceğim, siz söyle diyorsunuz ama söylemeyeceğim, siz biliyorsunuz zaten. Gereken dersi sandıkta vereceksiniz. Ben bugüne kadar hiç hakaret etmedim, yine etmeyeceğim. Sağında MHP, solunda BDP, arkasında eski siyasetçiler, bagajında çeteler, bir istasyona doğru gidiyor. Onun için diyorum ki gelin hizmet siyasetine oy verin. CHP‘li, MHP‘li, BDP‘li kardeşim ideolojilere değil, alışkanlıklara değil, tepkiyle değil, sana hizmet edene, hizmet üretene oy ver diyorum‘‘ dedi.

-İZMİR PROJELERİ-

Kaynak: AA