Avrupalı Müzisyenlerden Dostluk Konseri

Almanya, Estonya, Letonya ve Türkiye’den müzisyenler Bursa’da dostluk konseri verdi.

Almanya, Estonya, Letonya ve Türkiye’den müzisyenler Bursa’da dostluk konseri verdi.

Almanya’nın Brandenburg Eyaleti Rathenow şehrindeki Rathenow Müzik Okulu ile 2004 yılından itibaren kardeş okul projesini sürdüren Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yabancı konukları Bursa’da ağırladı. Projeye destek veren Rathenow Müzik Okulu’nun Estonya/Talin, Letonya/Riga ve Almanya/Meckenbeuren şehirlerindeki kardeş okullarının da katıldığı konser, Merinos AKKM Osmangazi salonunda verildi.

Swen Pech, Jüri-Ruut Kangur, Çağrı Şen ve Levent Sezgin’in şef olarak yer aldığı konserin ilk bölümünde, Rathenow Müzik Okulu tarafından Ludwig van Beethoven’in Sonata adlı eseri, Felix Mendelssohn Bartholdy’nin Fantasie adlı eseri, Edward Grieg’in ‘Dağ Kralı’nın mağarasında’ adlı eseri seslendirildi. Riga Müzik Okulu’nun Claude Debussy’nin ‘Ağır Vals’, Oleg Jevlachov’un ‘Romanze’, Frederic Chopin’in ‘Ballade’ adlı eserlerini söylediği konserde, Talin Müzik Okulu ise Jaroslav Kocian’ın ‘Akşam meditasyonu’, Leos Janacek’in ‘Perpetuum mobile’, Ch. M. Vidor’un ‘Scherzo’ adlı eserleri sahnelendi. Meckenbeuren Müzik Okulu’nun Astor Piazzolla’nın ‘Libertango’, Tylman Susato’nun ‘Pavanne Bataile’, Emanuel Sejourvie’nin ‘Bronx’ adlı eserlerini seslendirdiği konserde, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi ise anonim ‘Şelpe’ ve Üzeyir Hacıbeyov’un ‘Gül Çöhre ve Askerin Düeti’ eserlerini sahneye taşıdı.

Konserin ikinci bölümü ise Büyükşehir Belediyesi Dünya Müzik Dostları Çoksesli Korosu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Elif Şahin, Devrim Demirel ve Hüseyin Parkan Sanlıkol’un solist olarak çıktığı konserde, Avrupa Dostluk Orkestrası ve koro tarafından Camile Saint-Saens’in ‘Bacchanale’, Alan Menken’in ‘Aladdin’, Yunus Emre’nin ‘Sordum Sarı Çiçeğe’ ve ‘Şol Cennetin Irmakları’, Pir Sultan Abdal’ın ‘Demedim mi?’ ve Ludwig Van Beethoven’in ‘Avrupa Birliği Marşı’ seslendirildi.

Müziğin evrensel buluşmasına tanık olan dinleyenler, genç müzisyenleri konserin sonunda ayakta alkışladı. Performanslarıyla beğeni toplayan gençler, farklı kültürlere mensup insanların aynı ortamlarda da barış içerisinde yaşayabileceği mesajını verdi.