Rumelisiad’Dan Başkan Altepe’Ye Destek Sözü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, RUMELİSİAD‘ın yeni yöneticileriyle bir araya gelerek, yeni dönemde de başarılı çalışmalarının devam edeceğine inandığını söyledi.

Rumelili Yönetici İşadamı ve Sanayicileri Derneği’nin (RUMELİSİAD) yeni başkanı Şahap Aktaş ile yönetim kurulu üyeleri, Başkan Recep Altepe’yi Gönül Dostları Sofrası’nda ziyaret etti. Yeni yönetime başarılar dileyen Altepe, Balkanlar’da yatırım yapmanın önemine işaret ederek, “RUMELİSİAD kurulduğundan beri çalışmalarınızı izliyoruz. Bundan sonra çok daha güzel faaliyetler olacağını biliyorum. Bizler nerede olmamız gerekiyorsa orada oluyoruz. Asya ile Avrupa arasında tampon bölge olan Balkanlar Bursa ile akraba. Balkanlar ile Bursa arasında tarihi ve güçlü bir bağ var” diyerek, bu bağın güçlendirilmesi konusunda RUMELİSİAD‘a çok iş düştüğünü ifade etti.

Balkanlar’da yaşayanlardan mutluluk duyduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Onlar için Türkiye çok önemli. Arkalarında Türkiye’nin olduğunu düşünüyorlar. Balkanlar’daki insanlara ve tarihi eserlere sahip çıkmalıyız. Türkiye’nin gücü açısından önemli bir dönemdeyiz. Türkiye’de ne kadar istikrar olursa, orada da olacağını düşünüyorlar. Türkiye’nin güçlenmesi dostlarını da sevindiriyor, moral buluyorlar. Balkanlar’da yaşayanlar Türkiye ile kendilerini bir görüyorlar” diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa’dan Balkanlar’a spor, eğitim ve kültürel faaliyetlerle ilgili desteğin her geçen gün arttığına işaret etti.

Şahap Aktaş, yeni projelerinden bahsettiği Başkan Altepe’ye çalışmalarında destek sözü vererek, “Bu dönem çıtayı biraz daha yukarı çekelim istiyoruz. Gerek Balkanlar ile iletişim, gerekse yapılacak organizasyonlarla ilgili destek vermek istiyoruz” dedi.

Başkan Altepe, daha sonra da Mudanya Yelken Kulübü Başkanı Taner Tümerdirim, İstanbul Yelken Kulübü Başkanı Seyhun Binzet ve Amiraller Kupası Yarışları Başhakemi Ahmet Atacan ile bir araya gelerek, yelken sporu ve kulüplerin çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Kaynak: İHA