Konya‘da Hasta Konukevi‘nin Temeli Atıldı

Konya‘nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından hasta ve hasta yakınları için yaptırılan Hasta Konukevi‘nin temeli törenle atıldı.

Konya‘da Hasta Konukevi‘nin Temeli Atıldı
Yunus Emre Mahallesi Gürdere Sokak içinde yapılacak olan Hasta Konukevi‘nin temel atma törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Nazan Kaçıran, böyle örnek bir tesisi ilçeye kazandıracakları için mahalle halkı adına Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı‘ya teşekkür etti.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ise konuşmasında Meram‘ın sorunları ve vatandaşa hizmet noktasında önemli mesafeler katettiklerini belirterek "Son 2 yılda önemli hizmetlere imza attık. Mart ayından bu yana ise her hafta ya bir temel atma ya da bir açılış programı yapıyoruz. Yine Meram‘da çöküntü alanı diye tabir ettiğimiz 8 mahallede 6 bine yakın konut başlattık. Küçük Kovanağzı Mahallesi‘nde Serra Park ve Güven Park Konutları ile Çaybaşı‘nda Mesnevi Konutları‘nın 2.Etap çalışmaları devam ederken, Et Balık Kurumu arkasındaki 350 dönümlük arazide TOKİ işbirliği ile yapılacak olan 26 bin 43 konutluk kentsel dönüşüm projesinin çalışmaları sürüyor. Bunun yanında farklı mahallelerde sosyal tesisler, halı saha spor tesisleri ve emekli konağı gibi çalışmalarda sürüyor. Bu hizmetlerin yanında vatandaşlarımızın sağlık konusunda da yanında olmaya gayret ediyoruz. Çeşitli mahallelerde 5 Aile Sağlığı Merkezi‘nin hizmete girmesine katkıda bulunduk. Bununla birlikte yeni doğan bebek ziyaretleri ve bakıma muhtaç yaşlı ziyaretleri ev sağlık kontrolleri devam ediyor" dedi. Bu hizmetlerden bir tanesinin de temelini attıkları Hasta Konukevi olacağını belirten Başkan Kalaycı, hasta ve hasta yakınlarına hizmet verecek olan konukevi fikrinin bir hastane ziyareti sırasında ortaya çıktığını ve bu ziyaret sırasında bankların üzerinde, araçlarında veya zor şartlar altında hastane bahçelerinde kalmak zorunda olan birçok vatandaş gördüklerini söyledi. Bu hayırlı hizmet faaliyete geçtiğinde birçok vatandaşın kalacak yer sıkıntısından kurtulacağını vurgulayan Başkan Kalaycı, "Belediye olarak sosyal proje kapsamında böyle bir sağlık tesisinin yapılmasından dolayı büyük onur duyuyoruz" diye konuştu.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de Konya belediyelerinin ve İl Özel İdaresi‘nin sağlık alanında yaptığı hizmetlerle Sağlıkta Dönüşüm programına ellerinden gelenden daha fazla destek oldukları için teşekkür etti. Temeli atılan Hasta Konukevi‘nin Konya‘ya hayırlı olmasını dileyen Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de çok önemli bir hizmet diye nitelendirdiği proje sebebiyle Başkan Kalaycı‘yı kutladı. AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun‘da, temeli atılan eserin hayırlı olmasını diledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise konukevinin örnek bir proje olduğunu ifade etti ve bu konuda öncülüğü eline alan Meram Belediyesini tebrik etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, hep birlikte butona basarak ilk harcı koydular.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi‘ne 350 metre mesafede yapılan konukevinin 20 bin 27 metrekare arsa alanı ve 18 bin 50 metrekare inşaat alanına sahip olduğu belirtildi. 42 odası ile 84 kişiye hizmet verme kapasitesine sahip olacak konukevinin 4 ayda bitirilmesi planlanıyor.

Kaynak: İHA