Festival bugün başlıyor

SABAH'ın basın sponsorlarından olduğu 18. İstanbul Caz Festivali bugün, açılış konseriyle başlıyor.

Festival bugün başlıyor
Paul Simon, Marcus Miller, Joss Stone gibi isimleri ağırlayacak festivalde cumartesi günü de Tünel'de 32 konserlik bir şenlik düzenlenecek.

Yaz aylarını cazla dolduran, İKSV'nin düzenlediği 18. İstanbul Caz Festivali bu akşam düzenlenecek açılış töreniyle başlıyor. 'Caz Kalpli İstanbul' temasıyla 19 Temmuz'a kadar devam edecek festival, aralarında Paul Simon, Herbie Hancock, Marcus Miller, Jamie Cullum, Natalie Cole, Randy Crawford ve Amadou & Mariam gibi ünlü isimlerinde olduğu 300'ü aşkın sanatçıyı, 25 ayrı mekanda ağırlayacak. Festivalin süprizi ise İngiliz soul müziğinin en güçlü seslerinden Joss Stone olacak. Stone, festival tarihlerinde olmasa da festival kapsamında, 28 Temmuz'da İstanbul'da bir konser verecek. SABAH'ın basın sponsorları arasında bulunduğu festival bugün saat 20.00'de, The Marmara Esma Sultan'daki açılış konseriyle açılıyor. Konserden önce düzenlenecek törende, festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü, 50 yılı aşkın müzik kariyeri boyunca Anadolu'nun müziğini, cazla birleştiren Okay Temiz'e verilecek. Törenin ardından, Simavi'nin performansıyla başlayacak açılış konseri, gitarda Hakan Behlil'in eşlik edeceği Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü'nün konseriyle son bulacak.

USTALARLA BULUŞACAĞIZ

Garanti'nin desteğiyle düzenlenen festival kapsamında yarın 'Ustalarla Buluşma' var. Aya İrini Müzesi'nde saat 20.30'da başlayacak etkinliğin konukları ünlü perküsyoncu Mısırlı Ahmet, klasik Hint müziği ve caz dünyasının önemli isimlerinden, tabla üstadı Zakir Hussain ve Hint klasik müziğinin en iyi virtüözlerinden Niladri Kumar olacak. Yarın saat 22.00'de ise Get Out Of Your Lazy Bed Half a Minute gibi şarkılarıyla tanınan Matt Bianco, İstinyePark'ta sahne alacak. Konserde topluluk, vokalde Mark Reilly, keyboardda Mark Fisher, davulda Tony Mason, basta Nick Cohen, gitarda Tony Remy, saksafon ve flütte Andrew Ross, trompette Simon Finch ve geri vokallerde Hazel Sim ile Weston Foster'dan oluşan kalabalık bir ekiple izleyicilerle buluşacak.

FESTİVAL İÇİNDE FESTİVAL


Festivalin en çok merak edilen etkinliklerinden biri olan Tünel Şenliği, 2 Temmuz'da gerçekleşecek. Bu yıl ikincisi düzenlenen şenlikte, Beyoğlu, Tünel, Asmalımescit, Şişhane ve Galata'da bulunan 26 mekanda 32 ayrı konser olacak. Etkinlikler, Galata ve Tünel'de kurulacak iki ana sahnenin dışında Salon, Nardis Jazz Club, Hollanda Konsolosluğu Bahçesi, The Marmara Pera Cafe, SALT Beyoğlu, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, Pera Palace Hotel, Arte İstanbul, Alt ve Indigo gibi mekânlarda düzenlenecek. Tünel Şenliği'nde sahne alacaklar arasında Okay Temiz, Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü, Neil Cowley Trio, The Souljazz Orchestra, Mdungu, East Park Reggae Collective, Grooveheadz, Elif Çağlar, Emir Ersoy, Kolektifistanbul, Jehan Barbur, Gevende ve Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Caz Korosu gibi isimler var. Şenlik kapsamındaki tüm mekânlara serbest giriş imkânı verecek biletin fiyatı 35 TL. Tüm etkinliklerin yanı sıra Tünel Şenliği'ne özel olarak kapılarını açacak Hollanda Konsolosluğu Bahçesi'nde ve Pera Palace Hotel'deki konserlere de giriş hakkı sağlayacak Sınırsız Şenlik bileti ise 50 TL. İstanbul Caz Festivali kapsamında düzenlenecek diğer konserlerin biletleri gibi Biletix'ten ve IKSV Merkezleri'nden edinilebilir.

5 KAÇIRILMAYACAK KONSER

Jamie Cullum - 6 Temmuz Çarşamba, 21.00 / santralistanbul Kıyı Amfi
Tribute to Miles - 7 Temmuz Perşembe, 21.00 / Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu
Caz İçin Tuhaf Bir Yer - 9 Temmuz Cumartesi, 19.00 / Tersane Sahnesi
Paul Simon - 19 Temmuz Salı, 21.00 / Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu
Joss Stone - 28 Temmuz Perşembe, 21.00 / santralistanbul Kıyı Amfi