Hazal, 'Geriye Dönme' ile geri döndü

Dokuz yıl sonra 'Geriye Dönme' albümüyle piyasaya dönen Hazal "Popülarite sadece kaşenizi yükseltiyor. Tabii nasıl sunulduğunuzun da önemi var" diyor.

Hazal, 'Geriye Dönme' ile geri döndü
Yeni albümü 'Geriye Dönme' ile 9 yıllık aradan sonra hayranlarının karşısına çıkan Hazal, bu dönemde popülerlikten uzaklaştığını ancak müzikten hiçbir zaman kopmadığını belirtti. Bu süre içinde ara vermiş olduğu konservatuar eğitimini de tamamladığını da anlatan Hazal, yeni albümünü ve yaşadıklarını anlattı...

MEDYADAN UZAKLAŞTIM


Müziğe uzun bir süre ara verdiniz... Nedeni neydi bu aranın? Çok idealist bir sebepten... İlk albüm teklifini aldığım zaman konservatuar eğitimime ara vermiştim. Ama hem merdiven çıkıp hem sakız çiğneyemedim! Tedirginliklerim olmuştu. Benim ismimin başına sanatçı sıfatı eklendi. Bu sıfatı hak etmek isterim. 2001 yılında af çıktı, okula döndüm. Çok güzel bir öğrencilik yaşadım. 'Müziği bıraktı' diye bir şey söz konusu olamaz. Sadece albüm yapmadım ve medyadan biraz kopuk yaşadım.
Yeniden bu camianın içinde olmak sizi tedirgin etti mi? Hayır, kendi dönemimde edindiğim arkadaşlarımın samimiyetlerine güvendim. Çünkü o zaman herkes daha samimi, içten ve yürektendi. Eleştiriler hep seni daha iyi bir yere getirmek adına yapılıyordu. Bu 9 yıl içerisinde sayısız albüm yapıp başarısız olmak yerine, albüm yapmadım. Bundan dolayı mutluyum. Popülarite kaybı oldu sadece. Ama müzik adına çok kazancım oldu.

SEZEN-ONNO OLACAĞIZ


Sizce popüler olmak bir sanatçıyı ne yönde etkiliyor? Sadece kaşenizi yükseltiyor. Tabii ki ne şekilde sunulduğunuzun da önemi var. Göz boyayarak da hayranlık yaratılabiliyor.
Albümünüz nasıl oluştu? Bu şarkıların çoğu bana ait. Konservatuardan genç bir müzisyen arkadaşım var. Sezen Aksu ile Onno Tunç olma yolunda ilerliyoruz. Çok güzel bir uyumu var. Mutfağımız çok sağlam, sahne konusunda her zaman iddialıyım
'Görmeseydim' adlı şarkınızın hikayesi ilginç. Anlatır mısınız? Bazen kadınların düşmanı bir başka kadın olabiliyor. Ben her zaman hemcinslerimi kollarım. Ama herkes aynı şekilde yaklaşmıyor. Kadınların, arkadaşlarına dikkat etmeleri gerekiyor.
Bu şarkıyı yazmanızın nedeni aldatılmış olmanız mı? Ramak kalmıştı. Arkadaşım olduğunu düşündüğüm insanın erkek arkadaşıma ilk fırsatta ilgi gösterdiğini fark ettim. Aldatma olmadı ama girişimde bulunuldu.

SEZEN AKSU BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL

Hangi müzisyenleri dinlemekten hoşlanırsınız? Sezen Aksu vazgeçilmezimdir, benim için çok özel. Ergenlik dönemimde iki kişinin posterini duvarıma astım; Sezen Aksu ve Tarkan. Onlar, gerçekten işini ruhla yapan, hayatını bu işe adayan, sahnede de bunu destekleyen performans sergileyen sanatçılar.
Bu dönemde beste de yaptınız mı? Kaybolduğum dönemlerde müzik adına boş durmadım. Önceden yapıp kimseye dinletmediğim bir sürü beste var. Derin sözler yazmaya çalışıyordum. Sakızdan çıkan tekerlemeler değil. Son albümde de kendi hayatımdan kesitleri şarkılara yansıttım.

LÜKS İÇİNDE DEĞİLİM

Bu dönemde maddi kaybınız oldu mu? Elden bir şey çıkmadı. Evimi aldım. Onun dışında da kötü şartlarda yaşadım diyemem. Miami'de villalar kovalamadığım için...
Her zaman sanatçıların kaliteli yaşaması gerektiği savunulur... Tabii ki sahip olduklarınız hayranlarınızı etkiliyor. Ne kadar lüks içinde yaşarsan büyük sanatçı oluyorsun. Ama ben hep ortayı bulmayı çalışıyorum.