Dev Proje NABUCCO Türk Mühendislik Teknolojileriyle Yönetilecek

Dev Enerji Projesi NABUCCO'nun Proje Yönetim Danışmanı DATCC Firması'nın CEO'su Tekin Güvercin oldu.Merkezi Polonya'da bulunan firma Tekin Güvercin önderliğinde, NABUCCO'nun planlanma ve kontrolunü gerçekleştirecek.

Dev Proje NABUCCO Türk Mühendislik Teknolojileriyle Yönetilecek
Merkezi Polonya da olan ve 54 ülkede ofisi bulunan Dünyanın önde gelen Proje Yönetim firmalarının arasında gösterilen DATCC firmasının CEO’su Tekin Güvercin,Nabucco konsorsiyumuyla Proje Yönetimi teknolojisi ve danışmanlığı konusunda Viyana’da sözleşme imzalandı.Türkiye den BOTAŞ’ın yanısıra Macaristan’dan MOL, Romanya’dan Transgaz, Bulgaristan’dan Bulgargaz, Avusturya’dan OMV ve Almanya’dan RWE enerji şirketleri oluşturmuş oldukları Nabucco Projesi son yılların en büyük enerji projeleri arasında.

Dev Proje NABUCCO Türk Mühendislik Teknolojileriyle Yönetilecek


"Türk Firması Olmak Bize Gurur Veriyor"


Sözleşme sonrası açıklama yapan Tekin Güvercin “Öncelikle böyle bir projede yer almak ve projenin bizim geliştirdiğimiz planlama sistemleri ile planlanıp kontrol edilmesi bir Türk firması olması sebebiyle Türk Milleti adına onur verici bir durumdur.NABUCCO Projesi Türkiye için çok önemli ve stratejik bir projedir. Daha önce Amerika, Kanada, Cezayir, Türkiye ve Polonya’nında aralarında bulunduğu bir çok önemli boru hattı projelerinde bizim sistemlerimiz kullanıldı. Firma olarak Avrupa da en büyük 50 inşaat firmasının 45 inde kullanılan çözümlerimizle son beş yılda dünya genelinde yapılan özellikle boru hattı, yol, metro, tren yolu, tünel, kanal ve bina inşaatlarında Proje Planlaması ve Yönetimi sistemi olarak tercih edilmesi bizler için Türk Mühendisliğinin gelmiş olduğu noktayı göstermektedir. Yaklaşık 6 ay önce Türkiye de faliyetlerimiz için İstanbul ve Ankara da ofis açmamızla birlikte Türkiye de tecrih edilen çözümler arasında kısa sürede yer almış bulunmaktayız. Avrupa da bulunan belediyelerin %80 ninde kullanılan çözümlerimiz umut ediyorum ki yakın zamanda Türkiye’de de gereken ilgiyi görecektir” dedi.

Efendi Güvercin "Türkiye 10 Yıl İçinde Dünya Devi Olacak"

İmza sonrası DATCC firmasının kurucusu ve yönetim kurulubaşkanı Efendi Güvercin “Son 10 yıl içerisinde Türkiye nin gerek ekonomik gerekse Teknolojik olarak gelmiş olduğu nokta biz yurtdışında iş yapan iş adamlarına önemli kapılar açmaktadır.İçeride istikrar yakalayan ülkemiz, yetişen genç, girişimci neslimizle beraber dünya ekonomisine yön verecek hale gelmiştir.Bu istikrar ortamını sağlayanlar ve bizi gururla dünyanın heryerinde temsil eden Türk mühendislerine teşşekkür etmek istiyorum.Ayrıca sözleşme imzaladığımız firmaların bizlerden özellikle Türk mühendis talep etmeleri bizlere büyük onur ve mutluluk vermektedir. Gittiğimiz her ülkede 10 sene önce bizimle aynı ortamda bulunmak istemeyen kurumlar Türk olduğumuzu duyduklarında bizlere Türkiye’yi soruyorlar ve Türkiye’nin gelmiş olduğu noktayı gıpta ile izlediklerini belirtmekten kaçınmıyorlar.Dünya genelinde yaşanan kriz ortamına rağmen, Türk ekonomisinin halen büyüyor olması ve ülkemizdeki istikrarlı yönetimin devam etmesi durumunda Türkiye nin 10 yıl içerisinde bir Dünya devi haline gelmemesi için hiç bir neden yok” dedi.

NABUCCO Projesi Nedir?

Tekin Güvercin ayrıca NABUCCO Projesi ile ilgili olarak basına kısa bir bilgi verdi “Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) petrol boru hattı ve Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz boru hattıyla Hazar’daki enerji kaynaklarının batıya sevkedilmesinde bir enerji koridoru olarak görev yapabileceğini gösteren Türkiye’nin, AB açısından mevcut en hayati projesi, Hazar ve Ortadoğu doğalgazını Avrupa’ya Nabucco boru hattı ile sevkedilecek.
12 milyar dolarlık, yıllık 31 milyar metreküp kapasiteye sahip proje AB’nin, doğalgazda kaynak çeşitliliğini ve enerji güvenliğini artırmak için en ciddi alternatifi ve “doğu-batı enerji koridoru”nun en önemli ayağı. Hazar ve Ortadoğu doğalgazının Türkiye üzerinden geçerek, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Avusturya’ya ulaşması hedefleniyor.
Avrupa açısından Nabucco, enerji güvenliğinin artırılması için en iyi seçenek. Projenin hayata geçmesiyle Türkiye bir yandan AB için en önemli transit ülkelerden biri haline gelecek, bir yandan da yüzde 60’ı aşan Rus doğalgazına bağımlığına karşı ciddi bir alternatif oluşturacak.Emeği geçen herkese teşşekkür ediyorum ve ülkemize hayırlı olmasını temmeni ediyorum.”