Altın Sipsi Sahibini Buldu

Burdur’un Gölhisar ilçesinde yapılan Geleneksel Altın Sipsi yarışmasında, Sipsi Sanatçısı Recep Hasyalçın birinci oldu.

Altın Sipsi Sahibini Buldu
Burdur’un Gölhisar ilçesinde yapılan Geleneksel Altın Sipsi yarışmasında, Sipsi Sanatçısı Recep Hasyalçın birinci oldu.

Sipsi yarışmasına, çevre il ve ilçelerden çeşitli sipsi sanatçıları katıldı. 2 aşamalı yapılan yarışmaya 7 sipsi sanatçısı katıldı. Yarışmaya Gölhisar’dan Recep Hasyalçın, Çağatay Tunç, Günal Teke, Kayra Akbulut, Dirmil’den Adem Erçetin, Burak Can Kara, Tefenni Başpınar Köyü’nden Ahmet Çoban katıldı.

18 yaş üstü ve 18 yaş altı olmak üzere 2 kategoride yapılan yarışmada sipsi sanatçılar, yöreye has önce boğaz, daha sonra teke havaları çaldılar.

Yarışma bitince jüri, değerlendirmesini yaptı. Altın sipsi, Gölhisarlı sipsi sanatçısı Recep Hasyalçın‘ın oldu. Hasyalçın, ödülünü, Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır‘ın elinden aldı. Yarışmada 8 yaşındaki Kayra Akbulut‘a, Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir özel ödül verdi.

Geleneklerin, gelecek nesillere aktarılması ve turizmin gelişmesi için geleneksel yarışmaların çok önemli olduğunu belirten Burdur Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır, “Teke yöresinin başkenti olan Burdur’da Yörük kültürünün yaşatılması çok önemli. Amacımız, düzenlediğimiz organizasyonlarla kültürümüzü herkese tanıtmak. Önümüzdeki yıllarda faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Alternatif turizm çalışmalarımızı da kültürel faaliyetlerle tanıtmış oluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.