Ak Parti‘nin Tbmm Başkanı Adayı Cemil Çiçek (2)

AK Parti, TBMM Başkanlığı için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek‘i aday gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Elitaş, Suat Kılıç ile AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin‘inden oluşan heyet, Cemil Çiçek‘in adaylığına ilişkin, toplam 19 milletvekilinin imzasının bulunduğu iki ayrı dilekçeyi TBMM Genel Sekreterliği‘ne sundu. Başvuruya ilişkin açıklamayı ise İdris Naim Şahin yaptı. AK Parti‘li vekiller arasında oluşan ortak kanaat ve eğilim sonucunda Ankara Milletvekili Cemil Çiçek‘in aday gösterilmesine karar verildiğini söyleyen Şahin, "Sayın Cemil Çiçek;

tecrübeli bir siyasetçi, emeği geçmiş bir devlet ve hükümet adamı, tecrübeli bir yönetici olarak seçildiği takdirde Meclis‘in çalışmalarında, yasama çalışmalarında önemli bir rol alacağını, icra edeceğini ümit ediyorum" dedi.

Çiçek‘in muhalefet turunun adaylığı ile bir bağlantısının olup olmadığının sorulması üzerine Şahin, görüşmelerin kendisinin adaylığı ile ilgili olmadığını, Meclis Başkanlığı konusunda diğer siyasi partilerin adayları olup olmadığı veya AK Parti‘de hangi isme sıcak baktıkları konusunda bir isim arama çalışması olduğunu söyledi.

Cemil Çiçek‘in aday gösterilmesinin CHP‘nin boykotunun çözülmesine bir katkı sağlayıp sağlamayacağına ilişkin soru üzerine Şahin, "Sayın Çiçek‘in adaylığı ve seçilirse başkanlığı dönemi, çözümün bulunması konusunda bir katkısı olacaktır; beklentimiz bu yöndedir" dedi.

Kaynak: İHA