Ak Parti Grup Toplantısı...(3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerine El Hamra Sarayı‘nın duvarlarında, sultanların kibrini ve azametini engellemek maksadıyla, yazılmış olan ‘Ve la galibe illallah‘ (Allah‘tan başka zafer sahibi yoktur) yazısı ile Yunus Emre‘nin ‘Seni de sigaya çeken bir Molla Kasım gelir‘ sözlerini hatırlatarak, "AK Parti‘nin milletvekillerinin en belirgin vasfı tevazu olmalıdır.

Ak Parti Grup Toplantısı...(3)
AK Parti‘nin 24. dönem yasama dönemindeki ilk grup toplantısı AK Parti Genel Merkezi‘nde gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Türk milleti gibi, kendisinin de milletvekillerine güvendiğini ve inandığını belirten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Belki bazılarınız gitmiş, görmüştür. Tarihin en büyük medeniyetlerinden birinin, Endülüs Devleti‘nin, Gırnata‘da inşa ettiği muhteşem El Hamra Sarayı‘nın duvarlarında, sultanların kibrini ve azametini engellemek maksadıyla, ‘Ve la galibe illallah‘ levhaları vardır. Yani, ‘Allah‘tan başka zafer sahibi yoktur‘. Osmanlı Cihan Devleti, Şeyh Edebali‘nin şu nasihati üzerine bina edilmişti; ‘Ey oğul; yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir. Nefsini yenmek, en büyük zaferdir. Osman!

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın‘. Yunus Emre de ‘Seni de sigaya çeken bir Molla Kasım gelir‘ diyerek bu toprakları, bu toprakların insanlarını her zaman tevazuya çağırmıştı. Medeniyetimizin temel taşları olan bu öğütler, bu nasihatler, bu uyarılar, AK Parti‘nin, bu hareketin de ilham kaynağı, referansı, mihenk noktası olmuştur. AK Parti‘nin milletvekillerinin en belirgin vasfı tevazu olmalıdır. 12 Haziran akşamı, seçim

sandıklarının açılması, sizin için bir son değil, tam tersine bir başlangıçtır. Bazıları, bir sonraki seçime kadar milletle irtibatı koparacaktır. Bazıları, bir sonraki sandığa kadar milletle gönül bağını askıya alacak, milleti ve tercihlerini rafa kaldıracaktır. Ama AK Parti‘nin milletvekilleri, 11 Haziran günü nasıl ve ne kadar milletin içindeyse, bugün ve bundan sonra da aynı derecede milletin içinde olmaya devam edecektir. Ben bunu görüyorum, buna inanıyorum."

VEKİLLERE ‘MİLLETTEN KOPMAYIN‘ ÇAĞRISI

Milletvekillerinden, 4 yıl boyunca, milletle irtibatlarının artarak devam etmesini isteyen Erdoğan, milletle iç içe olacaklarını ve hiçbir zaman milletten uzak olmayacaklarını dile belirterek, "Vatandaşların davetini beklemeyeceksiniz, siz onlara gideceksiniz. Her fırsatta seçim bölgelerinize, illerinize gitmenizi, milletle kucaklaşmanızı, milletle gönül bağınızı daha da güçlendirmenizi sizlerden önemle istiyorum. Her ilimizdeki vatandaşımız, vekilini ismen de sureten de tanımalı, bilmeli, her arzu

ettiğinde de vekiline ulaşabilmelidir. Şehrinin, ilçelerinin, köylerinin sorunlarını bilmeyen, tanımayan vekil, AK Parti kadroları arasında olamaz, olmamalıdır" dedi.

Vekillere parti teşkilatı ile de her kademede uyum içinde çalışmaları uyarısında bulunan Erdoğan, "Şunu unutmayın; bizleri buraya taşıyan teşkilatımızdır. Öyleyse bu teşkilatımıza, naz olmaz, kibir olmaz. Teşkilatımız bize ne diyorsa, ne programlıyorsa bunu yerine getirmeliyiz" diye konuştu.

Erdoğan, AK Partili milletvekillerinin, görünümleriyle, üsluplarıyla, nezaketleriyle ve meselelere bakış açılarıyla diğer tüm partilerden farklı olduklarını her zeminde göstereceklerini ifade ederek, "Biz, girdiğimiz her seçimden dersler çıkardık, seçmenin mesajını anlamaya çalıştık. Empati yapmak, anlamaya çalışmak, oy vermeyenleri kucaklamaya çalışmak, AK Parti ile siyasi literatürümüzde anlam kazandı. Seçim geceleri bizim için zafer coşkusunun gözümüzü döndürdüğü anlar olmadı. Dikkat edilirse, biz

sadece genel merkezimiz ya da il merkezlerimizde yapılan kutlamayla işleri geçiştirdik. Caddelere dökülmedik. Bu bir olgunluğun ifadesidir, bu bir anlayıştır. Seçim gecelerinde kibirle değil, tevazuyla hareket ettik. Dışlayan, horlayan değil kucaklayan olduk. Neysek o olduk. Seçim öncesinde de, seçim gecesinde de, seçimden sonra da aynı çizgide yol yürüdük. 8.5 yıllık iktidarımız boyunca, hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Reformlarımız, icraatlarımız, yatırımlarımız, projelerimiz, bizi seçenlere yönelik

değil, 74 milyonun tamamına yönelik oldu. ‘Bu ilde bize oy çıkmadı, burada bize az oy var, burada yatırımları yapmayalım‘ demedik" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA