Şahin‘den Ses Kayıtları Açıklaması

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, son günlerde ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili olarak, "Referandumdan önce Hayır‘da birlikte hareket edenler bu birlikteliklerini seçimlerde de ortaya koymuş oluyorlar" dedi.

Şahin, seçim bölgesi Karabük‘te Eflani ilçesini ziyaret etti. İlçede ilk olarak Eflani Fakülte ve Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneğini ziyaret eden Şahin‘e, burada derneğin onursal başkanlığı belgesi takdim edildi. Şahin, daha sonra esnaf gezilerini sürdürdüğü sırada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazeteci, Erzincan‘da görev yapan bir jandarma binbaşıya ait olduğu iddia edilen ses kaydında jandarma okullarındaki öğrencilerin BDP‘ye oy vermeleri konusundaki tavsiyesi, BDP‘lilere ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında bazı illerde MHP veya CHP‘ye oy vermeleri konusundaki görüşmelerini sordu. Bunun üzerine Şahin, şöyle konuştu: "Ses kayıtları eğer yargı kararı ile verilen bir karar sonucu tespit edilmişse bir diyeceğim yok. Çünkü, yargı zaman zaman bazı suç ve suçluyla mücadele amacı ile ceza

muhakemeleri yasasının ilgili maddesi gereğince bu tür kararlar verebilir. Bu bağlamda gerçekten yasal bir dinleme sonucunda tespit edilmişse bu bulgular, ona bir eleştiri getirmek doğru değil.Ancak tabi gerçekten bir yasal dinleme sonucu bu belgenin biz de çağrıştıracağı bir çok sonuçlar olabilir. Demek ki 12 Eylül 2010 referandumundan önce hayır‘da birlikte hareket edenler bu birlikteliklerini seçimlerde de ortaya koymuş oluyor böylece. Demek ki hayır cephesi seçimdede bir blok oluşturmuş

oluyor.Değerlendirmem bu şekildedir."

Bir gazeteci bazı grupların son günlerde çeşitli bölgelerde şiddete de başvurduğunu hatırlattı. Bunun üzerine Şahin açıklamasına şöyle devam etti: "Türkiye‘de maalesef marjinal gruplar onlar seslerini başka türlü duyuramazlar. Ancak bu tür yasa dışı bir takım eylem yaparak seslerini duyarabiliyorlar.Tek yöntemleri bu. Seçim öncesi bunların yapılmış olması seçim güvenliğini olumsuz etkilemeye dönük. Ama Türkiye‘de yasalar cari‘dir.Kim yasaları ihlal ederse yasal merciler gereğini yapar.O bakımdan bunları

fazla büyütmeyelim.Seçim öncesi maalesef daha önceki seçimlerde de oldu. Buna benzer olaylar oluyor.Olmasa çok daha iyi olur.Ama bu seçimi Türkiye büyük bir ciddiyetle ve şeffaflık içerisinde geride bırakacaktır. Dünyanın ve Avrupa‘nın gözü Türkiye‘dedir. İnşallah milletimiz daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimleri de başarıyla atlatacaktır."

Bir gazetecinin seçim çalışmalarının nasıl gittiğini sorması üzerine ise, "Hızlı bir şekilde devam ediyor. Vatandaşlarımız ve hemşehrilerimiz ile birlikteyiz.Onlarla birlikte olmak bana doğrusu enerji ve sinerji aşılıyor."

Şahin, Eflani gezisinin ardından Safranbolu‘ya geçerek burada Dedeoğlu Camiinde cuma namazını kıldı. Şahin, daha sonra Karıt sanayi sitesinde esnafı ziyaret etti.

Kaynak: İHA