O konuşmalar kanımı dondurdu

Ak Parti Ankara Milletvekili adayı Fatih Şahin “Vatandaşını, yurttaşını terör örgütü mensubu üyesi kabul eden bir zihniyetten bu ülkeye fayda gelir mi?” diyerek MHP'ye yüklendi.

O konuşmalar kanımı dondurdu
Ferda Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu Oy Pusulası’na canlı yayın konuğu olan Ak Parti Gençlik Kolları eski Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili adayı Fatih Şahin MHP’nin bütünleştirici bir parti olmadığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Diyarbakır'da düzenleyeceği mitingte olay çıkartacakları öne sürülerek tutuklamaların ardından önemli bir gerçeğinde ortaya çıktığını ifade eden Fatih Şahin “ Bu konuşmalar benim kanımı donduruyor. Diyor ki; “Orada kan akarsa barajı geçeriz.” Ve şu çok önemli “Oranın dağı taşı PKK’lı. Birinin eline vereceksin tarayacaktır.” diyor. Yani terör örgütü ile bölge halkını aynı kefeye koyan bir zihniyet, birleştirici, bütünleştirici, bu ülkede iktidara, koalisyona aday bir parti olması benim kanımı donduruyor. Vatandaşımızın doğru tahlil etmesini istiyorum. Böyle bir yaklaşım böyle bir zihniyet, vatandaşını, yurttaşını terör örgütü mensubu üyesi kabul eden bir zihniyetten bu ülkeye fayda gelir mi?”dedi.

Bu konuşmaların gerçekliğinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yalanlanmadığını kaydeden Şahin “Bunun için endişeleniyorum. Güvenlik güçleri Bahçeli’nin Diyarbakır mitinginde gerekli güvenlik önlemlerini alacaktır. Ümit ediyorum ki, kimsenin burnu bile kanamadan, gerek oradaki vatandaşlarımızın, gerekse MHP’li vatandaşlarımızın kılına zarar gelmeden Bahçeli mitingini bitirir ve başka mitinglerini de yapar. Ama hazırlık tüm bu konuşmalar genel başkan nezdinde “böyle bir şey yok” denmiyor.” diye konuştu.

Oy Pusulası’nın diğer konuğu olan CHP Ankara Milletvekili adayı Levent Gök ise Ak Parti iktidarının ekonomik politikasını eleştirdi. İktidarın iyi bir ekonomi politikası uygulamadığını savunan Gök, partisinin Aile Sigortası projesi haklında da bilgi verdi.

Ekonominin kötü olduğunu öne süren Gök “Ekonomi çok anlatılacak bir hadise değildir. Yaşayarak görülecek bir hadisedir. İnsanlarımız bugün cebine giren parayla nasıl bir hayat çevirdiklerinin zaten farkındalar. Bizde bu gerçeği görüyoruz.” dedi.

Aile Sigortası hakkında da çeşitli bilgiler veren Levent Gök şunları kaydetti;
“Biz aile sigortasını Türkiye’de yoksulluğun önlenmesi açısından ve Türk insanının onurunu korumak için ve yoksulluğu bitirmek için getiriyoruz. Bakın Türkiye’de 14 tane sosyal yardım kuruluşu var. AKP’nin dağıttığı yardım malzemeleri bu kuruluşlarından gidiyor. Biz bunların hepsini tek bir çatı altında toplayacağız. Ve ASKUR adını verdiğimiz Aile Sigortası Müdürlüğünü kuracağız. İktidara geldikten sonra böyle bir müdürlük kurulacak ve Türkiye’nin bir yoksulluk envanteri çıkarılacak.”

“Bundan sonra saptadığımız yoksullara asgari 600 TL ve özellikle kadının hesabına olmak üzere bir para vermeyi taahhüt ediyoruz. Bir evde en yangını hisseden ve geçimi herhangi bir gelire bağlı olmayan kadını eşine ve topluma karşı güçlü kılmaktır. Bu para kadınlarımızın hesabına yatacak. Ve bu paralar bankada ki hesabına yatacak. Kadınımız kimse görmeden gidip bu bankadan parasını çekebilecek. Bir üçüncü ayağı da o çekilen para esnafımıza alışveriş olarak dönecek. Yoksulluk bitecek, kadın güçlenecek ve esnafımızda bundan çok ciddi fayda sağlayacak. AKP’liler bu projeye karşı çıktı ama, şu an hepsi CHP’nin bu projesi karşısında parmak ısırıyorlar.”

BEYAZ GAZETE