Lüks villa bahçesinde can pazarı

Beykoz'da lüks bir villaya ait 4 metre derinliğindeki su kuyusunu temizlemek isteyen 2 işçi, metan gazından zehirlendi. Kuyuda mahsur kalıp ölümle burun buruna gelen işçileri kurtarmak için kuyuya inen 2 itfaiyeci de hastanelik oldu. Can pazarının yaşandığı su kuyusuna giren kurtarma ekipleri, ölmek üzere olan işçileri son anda kurtardı.

Lüks villa bahçesinde can pazarı
Beykoz‘da lüks bir villaya ait 4 metre derinliğindeki su kuyusunu temizlemek isteyen 2 işçi, metan gazından zehirlendi. Kuyuda mahsur kalıp ölümle burun buruna gelen işçileri kurtarmak için kuyuya inen 2 itfaiyeci de hastanelik oldu. Can pazarının yaşandığı su kuyusuna giren kurtarma ekipleri, ölmek üzere olan işçileri son anda kurtardı.

Olay, Beykoz Yeni Mahalle Kuyu Sokak‘ta bulunan İşadamı Hayrullah Bayram‘a ait villanın bahçesinde meydana geldi. İki katlı ahşap villanın bahçesindeki 4 metre derinliğindeki su kuyusunu temizlemek için aşağıya inen Hüral Cankı ve Kadir Elkovan isimli işçiler bir süre sonra metan gazından zehirlendi.

İTFAİYE EKİBİ DE ZEHİRLENDİ

Kuyu içinde mahsur kalan 2 işçinin yardımına koşan arkadaşları da zehirlenme tehlikesi atlatınca itfaiye ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Bir süre sonra olay yerine ulaşan Kavacık itfaiye grubunda görevli itfaiye ekipleri, baygın halde bulunan işçileri çıkarmak için kuyuya indi. Yoğun gaz nedeniyle kısa sürede kendinden geçen itfaiye görevlileri arkadaşları tarafından güçlükle kuyudan çıkartılarak hastaneye sevk edildi. Olay yerine Beykoz ve Çengelköy itfaiye grupları da gönderildi.

KUYUYA OKSİJEN TAKVİYESİ YAPILDI

Büyük panik ve kargaşanın yaşandığı villa bahçesinde kurtarma çalışmalarını seyreden bazı kadınlar göz yaşlarına boğuldu. İşçilerin biran önce çıkartılmasını isteyen vatandaşlar ile görevliler arasında tartışmalar yaşandı. Yaralı işçileri kuyudan çıkartmak için adeta zamanla yarışan itfaiye ekipleri, çalışmaların güvenli yürütülebilmesi için su kuyusuna oksijen pompaladı.

İŞÇİLER SON ANDA KURTARILDI

Kuyudaki zehirli gaz oranını kortrol altına alan kurtarma ekipleri yeniden kuyuya indi. Halatlarla bağlanan 2 işçi çekilerek kuyudan çıkartıldı. Baygın halde çıkartılan talihsiz işçilerin ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldı. Hüral Cankı ve Kadir Elkovan daha sonra ambulansla Hadarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne kaldırıldı. Acil serviste tedavi altına alınan işçilere ‘metan gazı zehirlenmesi’ teşhisi konuldu. Durumu daha kritik olan Hüral Cankı, daha sonra ambulansa Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Olayla ilgili geniç çaplı soruşturma başlatıldı.