Kosovalı Türk Heyeti Turgutlu‘da

Kosova Cumhuriyeti Hükümeti Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan, Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Salihli Kosovalılar Derneği Başkanı Abdülkadir Hür ile birlikte AK Parti Turgutlu İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Kosovalı misafirleri, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Mehmet Uçak ile AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Azman karşıladı. Ziyarette bir açıklama yapan Mahir Yağcılar, "Başbakan Tayyip Erdoğan, Kosova Cumhuriyeti hükümetine çok destek verdi. Buna karşılık bizde AK Parti‘yi desteklemek için Türkiye‘ye geldik" dedi. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Azman ise, "Yurt dışından gelen misafirlerimiz bizleri mutlu etti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kosovalılar daha sonra Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ile görüştü. Uluslararası Engelliler Derneği Turgutlu Şubesi‘nin açılışına katılan konuk heyet, Turgutlu Boşnaklar Derneği‘ni ziyaret etti.

Dernek ziyaretinde konuşan Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı

Muharrem Baysak, "Avrupa‘da bizim ülkemizin bayrağını sallayan kardeşlerimizi, Kosovalı dostlarımızı ilçemizde görmekten çok mutlu olduk. Kosova‘da kalan camilerimizde mayo defileleri yapılırken, bakanımızın çabaları ile bu camilerimiz

Müslüman kardeşlerimizin ibadetine açılmıştır. Sayın bakanımızın derneğimizi ziyaret etmek istemesi bizi heyecanlandırdı. İnşallah buralardan iyi izlenimlerle giderek oradaki kardeşlerimize anlatmalarını istiyoruz" dedi.

Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar ise, "Biz oralarda kaldık ve ebediyete kadar kalmaya da razıyız. Kalmamız için böyle bir dostluğa ve işbirliğine ihtiyaç vardır. Geçtiğimiz yıl Kosova‘yı ziyaret eden Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kosova dostluğuna büyük bir katkı sağlamıştır. Türkiye Dışişleri Bakanlığının Balkanlarla ilgili çalışmaları bu dostlukları çoğaltıyor ve bu bizi çok mutlu ediyor. Bu dostluğumuz ve işbirliğimiz hem ticaret, hem turizm alanında ebediyete kadar sürsün.

Bu birlik ve beraberlik Türkiye‘nin gücünü ortaya koymuştur" diye konuştu.

Kaynak: İHA