Kılıçdaroğlu Batman‘da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir İngiliz dergisindeki ‘CHP‘ye destek‘ çağrısı ile ilgili olarak, "Son derece memnun oldum, gerçekler sadece belli bir çevrede görünmüyor, bütün dünyada görünüyor. Mutluyum, CHP‘nin iktidarı için de mutluyum" dedi.

Kılıçdaroğlu Batman‘da
Kılıçdaroğlu, partisinin düzenlediği mitinge katılmak için özel uçakla Batman‘a geldi. Batman Havaalanı‘nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İngiliz ‘The Economist‘ dergisinde yer alan CHP‘ye destek çağrısı ve AK Parti‘nin eleştirildiği yazı ile ilgili soru üzerine, "Son derece memnun oldum, gerçekler sadece belli bir çevrede görünmüyor, bütün dünyada görünüyor. Mutluyum, CHP‘nin iktidarı için de mutluyum" dedi.

Bir basın mensubunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın CHP seçim bürosunu ziyaret ettiğini hatırlatması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Memnun oldum, demek ki Başbakanın ayakları yere değmeye başladı" diye konuştu. Daha sonra seçim otobüsü ile Batman Valiliği önündeki miting alanına geçen Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlara seslendi. Miting sonrası yol üstünde bulunan bir çay ocağına girerek vatandaşlarla sohbet edip çay içen Kılıçdaroğlu, vatandaşların kamu kurumları ile ilgili şikayetleri üzerine, "Görüntüleri

bana getirin, gerekeni yaparım" cevabını verdi.

Bir vatandaşın "Sayın Kılıçdaroğlu özerklik istiyoruz" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Bence hiçbir sakıncası yok, şöyle bir yanlış anlama olmasın. Yerel yönetimlerin özerklik şartı bütün Türkiye için geçerli. 6 maddeye çekince koymuşlar ama Meclis kabul etmiş, Parlamento kabul etmiş. Kabul ettiği maddelerden 6‘sının özerklik şartı için Bakanlar Kurulu‘na yetki vermiş, ne zaman istersen kaldırabilirsin. Yani parlamentonun kabul ettiği bir şeydir" dedi. Gencin "Lütfen sahip çıkın" sözleri üzerine

Kılıçdaroğlu ve CHP Batman milletvekili adayı Faris Özdemir, "Siz merak etmeyin, sonuna kadar sahip çıkacağız şüpheniz olmasın" dedi.

Kılıçdaroğlu, Batmanlıların yoğun sevgi seli arasında vatandaşları selamlayarak kentten ayrıldı.

Kaynak: İHA