Çıldır İlçe Halk Müdürlüğü Kurslarını Tamamladı

Ardahan Çıldır ilçe Halk Eğitim Müdürlüğünün açmış olduğu kurslar tamamlandı ve düzenlenen programla sergiler açılarak halka tanıtımı yapıldı.

Çıldır İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü‘nün açık havada hazırlayıp sunumunu yaptığı programa Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, kurum amirleri ve ilçe halkı katıldı.Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Halk Eğitim Müdürü Hamza Dursun kurslar hakkında konuşmasıyla devam etti. Dursun, "Açmış olduğumuz 32 kurs tamamlandı. Bu kurslarda 7. Hd. Tb. Komutanlığı, Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu, Aşıkşenlik ve Kurtkale ilköğretim okulları ve dışarıdan öğretici belgesi olan kişilerle

ortak çalışmalarla kurslarımızı düzenledik. Kurslarımızı yaklaşık 231 kursiyerimiz tamamladı. Her yaştan insanımıza uygun kurslar açarak bölgemizle faydalı olmaya çalıştık. Okuma yazma, kalorifer ateşleyiciliği, aşçılık, bilgisayar, saz, gitar, elektrik, biçki-dikiş ve nakış gibi kurslar açarak bölge insanımızın her alanda kedilerini yetiştirmelerine yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonrada bu tür faaliyetlere devam edeceğiz. Bu kursları açmamızda emeği olan tüm kurumlara ve katılımcılara teşekkür ediyorum"

dedi.

Program saz, gitar ve halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından elektrik, biçki-dikiş ve triko-nakış kursları sergisinin gezilmesiyle devam etti. Katılımcılara ikramda bulunulması ile program son buldu.

Kaynak: İHA