Chp İl Başkanı Ünal Seçim Sürecini Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk partisi (CHP) İl Başkanı Mahmut Ünal, milletvekili adayları ile ilgili son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

Chp İl Başkanı Ünal Seçim Sürecini Değerlendirdi
CHP İl Başkanı Mahmut Ünal, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Turan ile birlikte düzenlediği basın toplantısıyla seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 12 Haziran seçimlerinden Uşak’ta birinci parti olarak çıkacaklarını öne süren Ünal, son günlerde bazı yerel basın kuruluşlarında CHP milletvekili adaylarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi. CHP’nin Milletvekili adayları Dilek Akagün Yılmaz, Mustafa Aydın ve Dr. Erol Gilim’in yıllardır parti içerisinde siyaset yaptığını ve Uşak halkının sevdiği saygın kişiler olduğunu söyleyen İl Başkanı Mahmut Ünal, “ Son günlerde bazı yerel basın kurtuluşlarında adaylarımızı yıpratmak amacıyla çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Bu iddialar akla ve mantığa uymayan tamamen siyasi amaçla ortaya atılmış çirkin saldırılardır. Bu iddiaları ortaya atanları gerekli cevabı vereceğiz. Ayrıca bu konuda yasal işlem başlattık. Hukuk çerçevesinde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. CHP, Uşak’ta birinci parti konumundadır. Bu süreci iyi gören bazı çevreler ve bu yayın organları bir panik havası içerisindedir. İşte bu nedenle akla ve mantığa uygun olmayan yalanlarla dolu bir takım iddialarda bulunuyorlar. Biz CHP olarak hiçbir partinin adayına karalamadan seçim kampanyamızı sürdüreceğiz” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Turan ise örgüt olarak yoğun bir çalışma sürdürdüklerini ifade ederek, “ 12 Haziran seçimlerine hazırız. Uşak’ta birinci parti olmak için çalışıyoruz. Partimizin projelerini halkımıza anlatıyoruz. CHP olarak seçimlere huzur ve güven içerisinde girmek istiyoruz. Kavgansın ve kargaşanın içerisine girmeden seçim sürecini tamamlamak istiyoruz. Ancak partimiz ve adaylarımız hakkında gerçek dışı iddialarda bulunanlarla da hukuk önünde hesaplaşacağız. Hafta sonu sınavlar var. Öğrencilerimizin sınavlara huzurlu bir ortamda girebilmesi için sesli propaganda çalışmalarımıza iki gün ara vereceğiz. Aynı hassasiyeti diğer partilerin de göstermesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA