Bitlis‘te Ak Parti Konvoyuna Saldırı

Bitlis‘in Hizan ilçesinde seçim çalışmaları yürüten AK Parti milletvekili adaylarının araçlarına yönelik saldırı düzenlendiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti‘ye ait araçların ilçe merkezinden geçişi sırasında bağımsız aday Edip Safter Gaydalı‘nın seçim aracı konvoyun önünü kesti. Bağımsız aday taraftarlarının AK Parti araçlarına yönelik taşlı ve sopalı saldırılarıyla başlayan olayların büyümesi, polis ekiplerinin müdahalesi ile önlendi. Olay sırasında yaralanan olmazken, AK Parti konvoyuna saldırı olduğunu duyan bazı vatandaşlar sokağa çıkıp milletvekili adaylarına destek amaçlı yürüyüş düzenledi.

Saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bitlis milletvekili Vahit Kiler, "Sayın Başbakan‘ımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın kandil mesajını halkımıza iletmek için dolaştığımız mahallelerde Edip Safder Gaydalı yandaşlarının partimize karşı yapmış oldukları bu saldırılar, politik açıdan düşündürücü ve acı bir olaydır. AK Parti olarak bu olayları tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA