20 Okula 20 Kütüphane Projesi

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı ‘20 Okula 20 Kütüphane‘ projesi kapsamında oluşturduğu kütüphanelerden birinin açılışını yaptı.

Hacıbekir İlköğretim Okulu‘nda düzenlenen temsili törene Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Açılış kurdelesini Ali İhsan Sayılır ile birlikte kesen Hüseyin Demirbaş, kütüphaneyi gezerek okul idarecilerinden bilgiler aldı.

Daha sonra okulun konferans salonunda devam eden program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin şiirler okuduğu program, kütüphanenin oluşturulması aşamasında yapılan çalışmaların yer aldığı slayt gösterisi sunuldu. Daha sonra bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, kütüphanelerin önemine vurgu yaparak, "Kitap, yaşamımızın her alanında yer almalıdır. Elimizde sürekli kitap bulunmalı. Ne kadar kitap okursak bizim için o kadar büyük bir kazanç. Çocuklarımıza

kitap okuma alışkanlığını aşılamalıyız. 20 okulda oluşturulan 20 kütüphanelerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

SODES kapsamında düzenlenen ‘Mektup Yarışması‘nda Hacıbekir İlköğretim Okulu birinci Emre Karakuş yazdığı mektubu okudu. Program, daha sonra sona erdi.

Kaynak: İHA