Yurt Saldırısında Yanan Fehmi Karnesini Aldı

Cizre Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu‘na düzenlenen molotoflu saldırıda yanarak yaralanan Fehmi Fidan, Cizre’ye döndü. Hastanede tedavi kontrolünden geçen Fidan‘a, okul müdürü karnesini verdi.

Cizre Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu‘na düzenlenen molotoflu saldırıda yanarak yaralanan Fehmi Fidan, Cizre’ye döndü. Hastanede tedavi kontrolünden geçen Fidan‘a, okul müdürü karnesini verdi.

Şırnak‘ın Cizre ilçesinde, yaklaşık bir ay önce, imam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu‘na düzenlenen molotoflu saldırıda yanarak yaralanan Fehmi Fidan, Ankara Dışkapı Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ndeki tedavisi ardından Cizre’ye getirildi.

Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, hastane yetkilileri, hocaları ve yakınları Cizre Devlet Hastanesi’nde Fehmi Fidan’ı karşıladı. Hastanede doktorlar tarafından bir kez daha sağlık kontrolünden geçirilen Fehmi Fidan, Kaymakam Mehmet Ali Sağlam’la oturup sohbet etti. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Fehmi Fidan, ailesine, memleketine kavuştuğu için son derece mutlu olduğunu söyledi.

Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Fehmi Fidan, Ankara’da doktorların ve hocalarının kendisine çok iyi baktığının altını çizdi. Fehmi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yaptığı ziyaretten dolayı Cizre’den Başbakan’a teşekkürlerini iletti. Bundan sonra eğitimine devam edeceğini kaydeden Fehmi Fidan, hocalarına ve kendisine her türlü desteği veren Kaymakam Mehmet Ali Sağlam’a teşekkürlerini dile getirdi.

Fehmi Fidan’ın babası Ahmet Fidan da çocuğuna kavuştukları için çok mutlu ve sevinçli olduklarını söyledi. Sağlığına kavuştuğu için Allah’a çok şükür ettiğini ifade eden baba Ahmet Fidan, Ankara’da herkesin çocuğu için seferber olduğunu dile getirdi. Burada ve Ankara’da kendilerine her türlü desteği veren herkese teşekkürlerini ileten Ahmet Fidan, çocuğunun Lise 3. sınıfta okuduğunu belirterek, bundan sonra da eğitimine yine devam edeceğini söyledi.

Fehmi ve ailesine büyük geçmiş olsun dileklerini ileten Kaymakam Mehmet Ali Sağlam ise Fehmi‘nin sağlığına kavuşmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kaymakam Sağlam, “Allah’a çok şükür kardeşimiz sağ salim ilçesine döndü. Çok da başarılı bir öğrencimiz ve inşallah eğitimine devam edecek. Ankara’da Sayın Başbakan’ımız, Milli Eğitim Bakanımız, Sağlık Bakanımızın olağanüstü destekleri ve gayretleri oldu. Ankara’da gerçekten çok güzel bir tedavi gördü. Çok hızlı bir şekilde iyileşti ve döndü. Ben tekrar kendisine ve ailesine geçmiş olsun diyorum.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra okul müdürü Mehmet Zahit Varol tarafından okuldan getirilen Fehmi Fidan’ın karnesini Kaymakam Mehmet Ali Sağlam takdim etti. Fehmi Fidan’ın, takdir belgesi ve onur belgesini almasının yanı sıra karnesindeki notların hepsi 5 (beş) olduğu görüldü.

Fehmi Fidan, daha sonra Cizre Devlet Hastanesi’ne bağlı ambulansla köyüne götürüldü. Ailesine kavuşan Fehmi Fidan, yakınları ile kucaklaşırken gözyaşlarını tutamadı.