Yaz Spor Okulları Açıldı

Adana Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından açılan Yaz Spor Okulları düzenlenen törenle başladı.

Adana Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından açılan Yaz Spor Okulları düzenlenen törenle başladı.

        Türk sporunun alt yapısını oluşturmak, gençleri spora yönlendirmek, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla birçok branşta açılan kurslar bu sezonda büyük ilgi gördü. Yüzlerce öğrenci ilk kurs günü için spor salonlarına koştu.

        Adnan Menderes Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törene, Adana Vali Vekili Fikret Deniz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Mustafa Lavkor, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, veliler, antrenörler ve öğrenciler katıldı.

        Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Lavkor, spor yapmak isteyen tüm gençlere kapılarının açık olduğunu söyleyerek, deneyimli antrenörler gözetiminde verilecek kurslarda çocuklara sporu sevdireceklerini kaydetti. Türkiye genelinde olduğu gibi Adana‘da da başlatılan Yaz Spor Okulları‘na gelen çocukların sadece spor yapmayacağını aktaran Lavkor, “Bu okullarda çocuklarımız paylaşmayı, birlikte hareket etmeyi, hayatlarını disipline etmeyi öğrenecekler.” dedi.

        Açılış töreni Vali Vekili Deniz ve Büyükşehir Başkan Vekili Aldırmaz’ın konuşmalarının ardından jimnastik okuluna giden çocukların gösterileriyle devam etti. Yaz boyunca devam edecek kurslarda öğrenciler Adnan Menderes ve Şakirpaşa Spor Salonları’nda atletizm, basketbol, boks, bisiklet, jimnastik, dans, güreş, halter, hentbol, judo, kickboks, fitnes, aerobik, masa tenisi, satranç, tekvando, tenis, karate, voleybol, yelken, yüzme, badminton, kürek, kano ve futbol branşlarında eğitim alacak.