Samast, Savunma Yapmayınca Karar Bir Sonraki Celseye Kaldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast, ‘tasarlayarak adam öldürme’ ve ‘ateşli silahlar kanuna muhalefet’ suçlarından da hakim karşısına çıktı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast, ‘tasarlayarak adam öldürme’ ve ‘ateşli silahlar kanuna muhalefet’ suçlarından da hakim karşısına çıktı. Savcı, bir önceki celse esas hakkında mütalaasında Ogün Samast’a 19 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemişti. Bu duruşma savunmasını vermesi beklenen Ogün Samast süre isteyince davanın karara bağlanması bir sonraki celseye kaldı.

Duruşma İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görüldü. Tutuklu suça sürüklenen çocuk Ogün Samast hazır edildi. Duruşma Savcısı Ali Demir’den esas hakkındaki görüşü soruldu. Savcı Ali Demir, bir önceki celse verdiği mütalaayı tekrar ettiğini ifade etti. Samast’ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Bunun üzerine Ogün Samast’ın esas hakkındaki savunması soruldu. Samast, asıl savunmasını hazırlamadığını dile getirerek 4 sayfalık bir dilekçe yazdığını, okumak istediğini iletti. Mahkemenin izin vermesinin üzerine dilekçesini okuyan Samast, yargılama sürecinde usul yönünden birçok hata yapıldığını öne sürdü. Samast, “Bu hatalar üzerine şahsıma verilecek bir ceza bozulacaktır. Daha adil bir şekilde yargılanmak istiyorum.” sözlerini sarf etti. Samast, bir sonraki celse esas hakkındaki savunmasını sunmak için mahkemeden süre istedi.

Samast’ın avukatı Levent Yıldırım da savunmalarını hazırladıklarını gerekçe göstererek süre talebinde bulundu. Mahkeme,

Samast’ın savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.